Mini Velo is een deelsysteem dat kwalitatieve kinderfietsen toegankelijk maakt voor alle kinderen tussen 2 en 13 jaar. Sharing op kindermaat dus dat niet alleen fietsen in de Roeselare promoot, maar ook aanzet tot duurzaam materiaalgebruik en delen. Kom tijdens een bruisende fietsnamiddag op het Stationsplein kennismaken met dit duurzame project én met het plezier van fietsen. Grote en kleine inwoners van RSL kwamen op woensdag 8 maart 2017 naar de Opendeurdag op hety Stationsplein.

Van loopfiets tot tienerfiets

Kinderen groeien, fietsen niet, en een kinderfiets op maat is voor veel gezinnen niet evident. Niet-gebruikte kinderfietsen staan vaak te verkommeren terwijl heel wat kinderen in Roeselare geen fiets hebben of rondrijden op een niet aangepast exemplaar. En daar wil Stad Roeselare iets aan doen. Mini Velo geeft alle kinderen van 2 tot 13 jaar de kans om goedkoop een kwalitatieve fiets op maat te gebruiken.

De stad Roeselare werkt voor dit project samen met Eco-velo en Sint Idesbald. Je ontleent bij Eco-velo een fiets voor minimum 4 maanden. Wanneer de fiets te klein wordt of een mankement vertoont, zorgt Eco-velo er samen met de afdeling metaal van Sint-Idesbald voor dat de fiets hersteld of vervangen wordt. Alle praktische info vind je op roeselare.be

Meer fietsen in de stad

Gezinnen die een oude kinderfiets of een fietszitje hebben, kunnen dit binnenbrengen bij Ecovelo. Stappen ze ook mee in dit project, dan krijgen de kinderen één ontleningstermijn en een fietshelm of gadget cadeau.Oude fietsen krijgen een tweede leven en dus is Mini Velo een heel duurzaam project. Daarnaast stimuleert het fietsen in de stad en zet het ook aan om een veilige fiets te gebruiken en defecten bij Eco-velo te laten herstellen. Bij een onderhoudsbeurt krijgen de kinderen een gadget om hun fiets te pimpen: spaakreflectoren of een vlaggetje.

Roeselare wil met dit project fietsen in de stad stimuleren door iedereen de kans te geven om gebruik te maken van een fiets. En met succes, want 22 geïnteresseerde gezinnen tekenden al in.

Aftrap met gekke fietsen en minirace

Vandaag konden alle inwoners van RSL kennismaken met het project en organiseert MiniVelo een bruisende namiddag helemaal in het teken van de fiets. Van 14u tot 17u kunnen kinderen gekke fietsen uitproberen, een verkeersparcours afleggen, fietsen op rollen,… en konden de ouders instappen in het project.