Deze week begon Vlaams minister-president Kris Peeters aan een Ronde Van Vlaanderen: zijn eerste halte was niet toevallig dé stad van de voeding, Roeselare. Kris Peeters lanceerde op de nationale nieuwjaarsreceptie van CD&V één centrale vraag : "In welk Vlaanderen wil U leven?" Zijn antwoord was even helder als christendemocratisch : "Het wordt een Vlaanderen mét economische groei & zonder sociale afbraak. Hét kan!"

Tijdens "Kris Peeters on Tour" wil hij verder polsen wat er bij de mensen leeft. “Wij staan voor economische groei en sociale vooruitgang, maar met de zesde staatshervorming krijgen we er een pak bevoegdheden bij.” aldus Kris Peeters. Hij  wil weten hoe de bedrijfsleiders, maar ook de gewone Vlamingen die bevoegdheden graag ingevuld zien. Vandaar dat hij naar elke provincie trekt om in gesprek te gaan.

Op maandag 3 februari was hij in Roeselare vergezeld door minister Hilde Crevits, Staatssecretaris Hendrik Bogaert & Europarlementslid Marianne Thyssen. Samen bezochten zij het bedrijf Maselis (producent van ‘health food’ op basis van graan). Ze gingen in gesprek met onder meer de Fevia-leden, studenten voedingstechniek VIVES, en het Huis van de Voeding. Ook onze Roeselaarse parlementsleden Griet Coppé & Nathalie Muylle namen deel aan dit overleg.

Het bezoek werd afgerond met een receptie waarbij de gesprekken face-to-face werden verder gezet. Er was een vrij massale aanwezigheid van de nationale pers.

In de marge van deze tour stond op het Stationsplein ook een "guestcam" opgesteld. Klaas Keirse, voorzitter van CD&V Roeselare nodigde samen met het online-team toevallige voorbijgangers uit om in onze mobiele CD&V-studio te laten weten welke keuzes volgens hen gemaakt moeten worden. In welk Vlaanderen willen zij leven ? was dan ook de vraag. Binnenkort tonen we jou hier een collage van de antwoorden.

Vanavond trekt het hele gezelschap door naar Brugge waar de dag wordt afgerond in 'De Groene Poorte' met een CD&V-Café. (meer info volgt)

klik hieronder voor het verslag in het één-Journaal

 

Bekijk hieronder de reportage met Minister-President Kris Peeters in hetVTM-Nieuws