Joke Schauvliege (CD&V), minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, trekt dit jaar 350.000 euro uit voor dertig kwaliteitsvolle volkstuinprojecten. Roeselare krijgt daar 23.340 euro van. De minister wil zo het aanleggen van nieuwe volkstuinen en het moderniseren van bestaande volkstuinparken steunen.

"Projectvoorstellen konden ingediend worden bij de Vlaamse Landmaatschappij", zegt minister Schauvliege. "Vijfenzestig projecten werden ingediend, iets minder dan de helft krijgt subsidie. "Via de subsidies wil ik nog meer volkstuiniers de kans geven om voeling te krijgen met gezonde voeding, met de eigen productie, met actief leven in de buitenlucht en alternatieve vormen van lichaamsbeweging."

Concreet ondersteunt Schauvliege twee projecten in Roeselare.

  • 8.360 euro gaat naar 't Elsenhof, de educatieve moestuin van het Zorgbedrijf Roeselare aangelegd voor De Spanjeschool, De Plataan en De Mozaïek. Met de groenten die er gekweekt worden, zal er dan soep gemaakt worden in Ten Elsberge.

  • Het tweede project dat steun krijgt, is De Bonte Tuin van Freinetschool De Bonte Specht. Zij krijgen 14.980 euro voor het omvormen van het bestaande groen tot een ecologische tuin.

CD&V Roeselare is bijzonder tevreden met deze ondersteuning van Minister Joke Schauvliege