Goed nieuws voor de Vrije Middelbare School in Roeselare: Minister van onderwijs Hilde Crevits bevestigde dat de Vlaamse overheid groen licht geeft voor de bouw van een gloednieuwe sporthal.

De Vrije Middelbare School, kortweg VMS, is begonnen met de bouw van een nieuwe sporthal. Dit project past in het project 'Scholen van morgen' waarmee de Vlaamse overheid een inhaalbeweging wil maken om nieuwe schoolinfrastructuur te bouwen.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits : “De komende jaren pakken we de vernieuwing van de schoolinfrastructuur voluit aan. Onder meer via het publiek-private programma ‘Scholen van Morgen’. 10 nieuwe scholen kunnen morgen 1 juni  officieel van start gaan met hun bouwproject. ‘Scholen van Morgen’ bereikt hiermee de kaap van de 100ste opgestarte bouwwerf. De nieuwe schoolbouwwerven zijn goed voor een investering van circa 98 miljoen euro. Nieuwe comfortabele en duurzame gebouwen voor de leerlingen en het onderwijzend personeel vervangen verouderde infrastructuur. We hechten daarbij ook veel belang aan het multifunctioneel gebruik van de nieuwe infrastructuur.”

VMS-directeur Luc Vanrobaeys is alvast erg opgetogen in Het Nieuwsblad: 'We organiseren wekelijks zestig uur lichamelijke opvoeding, maar onze eigen sportinfrastructuur kan slechts de helft daarvan aan. Heel wat leerlingen moeten nu uitwijken naar de sporthal van Schiervelde.'

De nieuwe sporthal zal uit drie sportterreinen bestaan die simultaan gebruikt kunnen worden. De terreinen zijn geschikt voor volleybal of basketbal en kunnen van elkaar gescheiden worden. Bij elk sportveld hoort ook een tribune. Er zijn zes kleedkamers met douches, een scheidsrechterlokaal, een polyvalente zaal, een berging en een EHBO-lokaal.

Ook ter beschikking van de Roeselaarse sportclubs

De school wil met het nieuwe gebouw ook voldoen aan de noden van heel wat sportclubs in de stad. 'De sporthal zal na de schooluren beschikbaar gesteld worden voor sportverenigingen', aldus Vanrobaeys.

Aan de sporthal hangt een prijskaartje van 4,8 miljoen euro.