De provincie West-Vlaanderen heeft maar liefst 80.000 euro geïnvesteerd in een nieuwe speeltuin in het provinciale domein Sterrebos in Rumbeke. Kinderen wanen zich hier voortaan in de middeleeuwen. Het speelterrein kreeg als thema ‘Middeleeuwen’.

De speelburcht is een kopie van het kasteel van Rumbeke. Verder roepen de ‘wipdraken’, de grote klimdraak en de bewegende paardenkar een middeleeuwse sfeer op. De speeltoestellen zijn vervaardigd uit Robiniahout met een FSC-label en zijn bedoeld voor kinderen van 2 tot 8 jaar. De zandbak is ook voorzien van een drainagesysteem. Nu is het enkel nog wachten op het nieuwe gras eromheen.

Gedeputeerde Bart Naeyaert presenteerde het nieuwe speelplein volledig in een middelleeuwse outfit. Wie durft zijn uitdaging aan ?

 

Speelterrein provinciedomein Sterrebos in Rumbeke volledig vernieuwd, thema ‘Middeleeuwen’, wie durft het duel aan met mij ;-) Meer info http://bit.ly/1QnSfh1

Geplaatst door Bart Naeyaert op donderdag 28 januari 2016In Het Nieuwsblad konden we al enkele enthousisate reacties lezen :

De kinderen vinden het vernieuwde speelterrein alvast de max. Lisa, Matteo, Emma, Adeline, Nore en Miel profiteren van de pedagogische studiedag om het nieuwe speeltuig uit te testen. “Het nieuwe speelplein is beter dan vroeger. Ik vind alles leuk!”, klinkt het enthousiast bij Lisa. “Ik vind het leuk dat we hoger en meer kunnen klimmen”, vult vriendinnetje Emma aan.

Ook de mama's zien duidelijk een verbetering. “De nieuwe speeltuigen zijn echt mooi. Bovendien hebben de kindjes best veel fantasie, dus spelen ze al volop ridder, prinses en draak in het kasteel”, zegt mama Evelien Verreu. “Het nieuwe speelterrein is beter dan het vorige. Het zand is proper, het ziet er mooier uit, de kindjes kunnen een parcours doorlopen... Er is zeker genoeg voor uiteenlopende leeftijden, al zullen de allerkleinsten misschien wel de schommel missen. Maar misschien komt er later nog een?”

De mama's kijken alvast uit naar lekker lenteweer. “We hebben vernomen dat de tearoom zal uitbreiden. Een groter terras zal het speelplezier hier compleet maken”, weet Nathalie Vandenbroucke