Op zondag 23 oktober nemen zo'n 1.000 mensen, deel aan de 1ste editie van "11.trail" t.v.v. 11-11-11. De 11.trail is geen gewone loopwedstrijd in het centrum van de stad, maar een totaalervaring. Doe mee en loop door stads- en privégebouwen, openbare en commerciële ruimtes en afgesloten locaties.

Je hoeft geen geoefende loper te zijn om deel te nemen. De tocht is ongeveer 8 km. Langs het parcours is animatie voorzien.  Start én aankomst aan de Burgerschool in Roeselare. De rest van het parcours blijft een verrassing.

Stefaan Devarrewaere van 11.11.11 : "De deelnemers lopen door dele stads- & privégebouwen, openbare en commerciële ruimtes. We werken bewust niet met tijdsopname omdat het geen echte wedstrijd is.  Naast deze 11.trail organiseert  11.11.11 ook de gewone deur-aan-deur-verkoop om extra fondsen te verzamelen.

Ondertussen is het al zeker dat 11.trail in 2017 een vervolg krijgt. "We hebben hier nooit echt stil bij moeten staan. Zonder enig overleg waren we het eens dat er een vervolg moest komen. Nu al bieden er zich sponsors aan voor volgend jaar en eigenaars van gebouwen, waar we in 2017 mogen doorlopen."

Praktisch verloop

  • vanaf 8 uur: onthaal en afhaling borstnummers.
  • vanaf 9.30 uur: startschot. We starten in golven.

Onthaal, start en aankomst

Burgerschool Roeselare, ingang via Kattenstraat 7Meer info via www.11trail.be.


De 11.11.11.-comités van Roeselare en Hooglede slaan de handen in elkaar. Samen met de Burgerschool en tal van andere  vrijwilligers staan zij in voor de organisatie van dit evenement.  De opbrengst van deze 11.trail gaat integraal naar 11.11.11, koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging.
 
11.11.11. is een niet-gouvernementele organisatie voor ontwikkelingssamenwerking. Wereldwijd leveren mensen dagdagelijks de strijd voor een menswaardig bestaan. 11.11.11. strijdt met hen mee.

  • door ontwikkelingsinitiatieven in het Zuiden te steunen.
  • door druk uit te oefenen op het beleid van (inter)nationale overheden en organisaties.
  • door in eigen land campagne te voeren voor een solidaire wereld.