Margot Wybo (27) mocht in de gemeenteraad van 23 september als eerste opvolger de eed afleggen. Astrid Deceuninck kiest voluit voor haar gezin en zet een stap opzij als gemeenteraadslid. Hierdoor krijgt eerste opvolger Margot Wybo de kans om door te schuiven vanuit het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst naar de gemeenteraad.

Haar plaats in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst wordt ingevuld door Greet Verhelle (tweede opvolger). We willen Astrid uitdrukkelijk bedanken voor haar inzet voor de partij. We wensen Margot en Greet alle succes toe!

"Tom Vandenkendelaere heeft bij mij het politieke vuur aangewakkerd", zegt ze. "Als parlementair medewerker van een Europees Parlementslid moet je wel voeling hebben met de politieke wereld. Zo is mijn interesse gegroeid. Normaal zou ik pas na drie jaar gemeenteraadslid worden, nu krijg ik al een pak vroeger de kans. Tot nu toe zetelde ik in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst en daar voelde ik me als een vis in het water. Ik heb er veel geleerd."

Als gemeenteraadslid wil Margot vooral de sportieve dossiers van dichtbij volgen. Maar ook alles wat met de zorgsector, vrijwilligers en de maatschappelijke wereld te maken heeft, kan op haar aandacht rekenen.