Wie in Roeselare wil parkeren hoeft voortaan niet meer op zoek te gaan naar voldoende muntstukken voor de parkeerautomaat. Je kan nu ook betalen via sms of via de parkeer-app.

Mobiel parkeren biedt heel wat voordelen. Zo betaal je enkel voor de effectieve parkeerduur en moet je niet meer op zoek naar kleingeld. Omdat je dankzij het sms-parkeren niet meer op voorhand moet inschatten hoe lang je geparkeerd zal staan, wordt de kans op een parkeerboete ook aanzienlijk kleiner.

"De voornaamste voordelen van mobiel parkeren zijn dat je enkel betaalt voor de effectieve parkeerduur en dat je geen kleingeld meer nodig hebt. Je hoeft je ook geen zorgen meer te maken over een verlopen parkeerticket en riskeert dus ook geen boetes meer", legt schepen van Mobiliteit Griet Coppé (CD&V) uit.

Betalen via SMS

De eerste mogelijkheid om mobiel te parkeren bestaat uit het al bekende concept van het sms-parkeren via het nummer 4411 van Mobile For. Door een bericht te sturen naar 4411 met je nummerplaat en de zonale code (ROES1 voor de rode zone en ROES2 voor de gele zone) wordt de sessie gestart.

Terug aangekomen bij je auto? Dan sms je gewoon de letter Q naar hetzelfde nummer. De afrekening kan via de telefoonrekening gebeuren voor al wie een abonnement heeft bij Proximus of Mobistar of via een maandelijkse factuur van Mobile For. Belangrijk is wel dat je vooraf moet registreren op www.4411.be.

Klik op de foto' hiernaast om de tekst groter te bekijken.

Betalen via de MOBIGO-App

De tweede manier om mobiel te parkeren is via de Mobigo applicatie. De app is heel gebruiksvriendelijk. Parkeersessies kunnen met een simpele druk op de knop gestart en gestopt worden. De app kan gedownload worden in de App Store van Apple of via de Google Play Store. Na het downloaden dient eenmalig gratis geregistreerd te worden, waarna het mobiel betalen voor parkeersessies kan beginnen.

'Voordeel is dat de gebruiker de zone waarin hij of zij zich bevindt automatisch kan laten bepalen, waardoor er nooit fouten in de tarifering ontstaan', klinkt het. Aan het einde van de maand volgt dan een afrekening. Voorts geeft de app ook een melding wanneer de maximale parkeertijd bijna overschreden wordt.

Klik op de foto' hiernaast om de tekst groter te bekijken

Klik hieronder op één van de buttons om de app te downloaden

'Met de invoering van deze mobiele betaalmogelijkheden wensen we als stad in te gaan op de nieuwe noden van de consument. Ook hopen we die moderne technologieën verder te kunnen integreren, om zo de toegankelijkheid van de stad te blijven verbeteren', weet schepen van Mobiliteit Griet Coppé.

 

Nog vragen over Mobigo? Klik hier

Klik op het plaatje hierboven om dit groter te bekijken