Komende maandag kan het wel eens uitzonderlijk druk worden aan het op- en afrittencomplex van de E403, op de grens van Roeselare en Izegem.  De reeds eerder aangekondigde werken gaan dan van start.

Vanaf maandag krijgt de omgeving van het afritcomplex een grondige opknapbeurt. Er komen onder andere bypasses zodat het verkeer na de deze werken vlotter de autosnelweg zal kunnen oprijden. De werken zijn ingrijpend. Op- of afritten zijn zelfs een paar dagen afgesloten.

Wellicht zal dit vooral tijdens de eerste dagen & week leiden tot een extra drukke ochtendspits en mogelijk lange files aan het op- en afrittencomplex van de E403, op de grens van Roeselare en Izegem. De politie raadt aan om alternatieve wegen te zoeken & zoveel mogelijk de andere op- & afritten van de E403 te gebruiken tijdens de werken.

Zoals ze wel eens zeggen "je kan geen omelet bakken zonderen eieren te breken". We moeten eerst door de fase van de werken meemaken om daarna te kunnen genieten van de voordelen. Zo zal je bijvoorbeeld na de beëinding van de werken niet langer aan de lichten moeten wachten als je de autostrade wilt oprijden. Via de nieuwe bypass die wordt aangelegd, zal je meteen de autostrade kunnen oprijden, zelfs als de lichten voor het doorgaaand verkeer van de Ring op rood staan. Er wordt verwacht dat de verkeersstroom stukken vlotter zal verlopen.  Er is ook een fietstunnel voorzien.

Klik op de foto hieronder om de WTV-Reportage te bekijken