Met een ludieke actie wil de stad de pas aangeplante bomen in de stationsbuurt beter beschermen & vandalisme tegengaan. Onder het motto "Met jouw respect & goede luim krijgen bomen een groene kruin" kregen de bomen in de stationsbuurt vandaag een breiwerk-jasje. Zo zijn de bomen meteen beter beschermd tegen het inkerven met scherpe voorwerpen.

Het stadsbestuur van Roeselare werkte voor deze actie samen met een zevental woonzorgcentra. De bewoners maakten in totaal honderden meters breiwerk, die op dinsdag 11 maart aan de bomen in de stationsbuurt werd aangebracht. Voor iedere boom werd er 8 meter breiwerk voorzien. De 16 bomen aan de nieuwe bushalte werden als eerste aangekleed.

Hugo Deruytter van de communicatiedienst: “Deze bomen kwamen er om aan de vraag voor meer groen in het centrum te voldoen. We hebben daarom al onmiddellijk volwassen bomen geplant. Na enkele weken zagen we dat er al in gekerfd werd door vandalen. Het breiwerk dient dus als bescherming voor de bomen. Hopelijk kunnen ze blijven hangen tot in de zomer.”