Vandaag viel de nieuwsbrief van Volksvertegenwoordiger & Schepen van mobiliteit Griet Coppé in vele mailboxen. Je kan hem hieronder lezen.

Wil jij ook graag deze nieuwsbrief in jouw mailbox? Dat kan :

Stuur dan gewoon een mailtje naar Griet door hier te klikken

Liever goedgezind dan te veel wind!

Het jaar was nog maar goed begonnen met alle wensen vandien, of onze streek werd getroffen door een valwind. Veel woningen, bouwprojecten, sportcomplexen,… liepen schade op. Onvoorzien, onverwacht.
Voor de getroffen gezinnen neemt de tijd voor herstelling veel tijd in beslag om alles terug leefbaar te maken. We hopen alvast op een erkenning als noodweer.
Wind was er de afgelopen dagen ook in het politieke weer. Politici, wat gewoon aan weer en wind, zijn vaak niet schuw aan luchtverplaatsing.
 
Als politica ben ik de afgelopen jaren met veel dossiers, met veel details soms, met veel mensen met grote of kleine verhalen in aanraking gekomen. Dat maakt zelden veel wind.
Maar precies die mensen staan op de tocht.
En daarom wil ik toch wat goedgezind wind maken… ook na de volgende verkiezingen. En graag met jouw steun!

Nieuw: Huurgarantiefonds

Op 1 januari ging het huurgarantiefonds van start, een nieuw initiatief van de Vlaamse Regering. Verhuurders kunnen nieuwe huurcontracten bij dit fonds verzekeren. Indien de huurder zijn huur niet meer kan betalen, komt het fonds tussenbeide tot 2.700 euro. Dit komt beide partijen ten goede: de verhuurder is tijdelijk beschermd tegen inkomensverlies. Anderzijds wordt de huurder beschermd tegen uithuiszetting.
 

Blik achter de schermen van Parlement

Op 23 oktober 2013 kreeg ik in het Vlaams Parlement versterking van Valérie Stragier. In het kader van haar opleiding Rechten aan KUL kwam zij 1 dag op kijkstage naar het Vlaams Parlement. Daarbij volgde ze verschillende vergaderingen mee. In de wandelgangen ontmoette onze student minister Joke Schauvliege. Valerie schreef over deze dag het verslag ‘Politiek: een zoektocht naar evenwichten’, dat het Parlement vanuit een andere invalshoek beschrijft. De moeite waard om lezen!

Wegenwerken aan Roeselaars station voltooid

Ook tijdens de werken aan de stationsomgeving bleef het station bereikbaar. Dit vergde wat inspanningen van bestuurders, maar geduld wordt beloond. De wegenwerken aan het station zijn voltooid binnen de vooropgestelde deadline. De ‘vuile schoenen’-periode aan het station is voorbij en de verkeerssituatie is nu definitief.
Tijd om te genieten van een aperitiefje op het heraangelegd verkeersluw stationsplein!

Fietsdeelsysteem in Roeselare breidt uit

De fiets is en blijft een uitstekend vervoersmiddel voor korte afstanden. Het fietsdeelsysteem in Roeselare, aan het station, breidt uit van 20 naar 60 blue-bikes. De Vlaamse overheid trekt hiervoor 15.000 euro uit. Een jaarabonnement kost 10 euro. Je kan ook per beurt betalen, dit kost 1 euro.
'Roeselen' is nu nog eenvoudiger: kom met de trein of bus, huur een blue-bike en verken onze stad!
 

5de voor West-Vlaanderen

De Algemene Vergadering keurde op 7 januari 2014 de modellijsten goed. Op 25 mei 2014 vind je mij op de 5de plaats op de Vlaamse CD&V-lijst. Stadsgenoot Nathalie Muylle staat op de 2de plaats op de Kamerlijst. Tom Vandenkendelaere gaat Europees, als eerste opvolger.

Samen met lijsttrekkers Hilde Crevits en Hendrik Bogaert verdedig ik de CD&V-kleuren in West-Vlaanderen.

Dit zijn de West-Vlaamse modellijsten:

Vlaams
Lijsttrekker: Hilde Crevits (Torhout)
2e plaats: Bart Dochy (Ledegem)
3e plaats: Martine Fournier (Menen)
4e plaats: Johan Verstreken (Oostende)
5e plaats: Griet Coppé (Roeselare)
6e plaats: Jan Verfaillie (Veurne)
7e plaats: Sabine Poleyn (Zwevegem)
Lijstduwer: Sabine de Bethune (Kortrijk)
1ste opvolger: Jan Durnez (Ieper)
2e opvolger: Els Kindt (Lichtervelde)

Kamer
Lijsttrekker: Hendrik Bogaert (Jabbeke)
2e plaats: Nathalie Muylle (Roeselare)
3e plaats: Roel Deseyn (Kortrijk)
4e plaats: Franky Demon (Brugge)
5e plaats: Christine Depuydt (Kortrijk)
6e plaats: Gerda Mylle (Izegem)
Lijstduwer: Felix De Clerck (Zwevegem)
1ste opvolger: Bercy Slegers (Wervik)
2e opvolger: Mathieu Desmet (Wevelgem)

Europees Parlement
Effectieven:
1. Marianne Thyssen
2. Ivo Belet
3. Steven Vanackere
4. Marie De Clerck
5. Piet Buyse
6. Elke Tindemans

Opvolgers:
1. Tom Vandenkendelaere
2. Marilyn Neven

Hier vindt u de modellijsten van alle provincies.

Op zoek naar extra vrijwilligers!

Het beloven zeer drukke maanden te worden.Daarom ben ik alvast op zoek naar extra mensen om de vaste ploeg vrijwilligers te versterken. 

Voelt u zich geroepen om een handje te komen toesteken bij het plaatsen van borden, het klaarmaken van een mailing, de voorbereiding van een activiteit of het bussen van flyers? Weet u dé geknipte plaats langs strategische of invalsweg waar ik een bord mag plaatsen? Geef mij dan zeker een seintje via griet.coppe@vlaamsparlement.be of 0479 53 52 07. Alvast bedankt!

Goedgezinde nieuwjaarsrecepties

Januari is traditioneel de maand van de nieuwjaarsrecepties. In deze donkere maand zoeken we de gezelligheid van het verenigen op. Een gelegenheid om elkaar opnieuw te ontmoeten of om nieuwe contacten te leggen. De zaal vult zich met groepsgevoel. Een goed gevoel dat je huiswaarts neemt.

Hieronder enkele indrukken van CD&V-nieuwjaarsrecepties.

Misschien tot binnenkort, op een volgende nieuwjaarsontmoeting?

 
 
Begin januari trok de Goed Gezinde Karavaan van CD&V Roeselare door onze stad. Met een oranje caravan, warme drankjes en heel wat wensen voor 2014 bezochten we Rumbeke, Oekene, Krottegem en Beveren. Ruim 700 stadsgenoten gingen op de uitnodiging in om met de burgemeester, schepenen en raadsleden in gesprek te gaan. Meer foto's vindt u op de website van CD&V Roeselare.

   

Welkom op mijn zitdag: elke maandag vanaf 11 uur in het stadhuis van Roeselare.