Voortaan betaal je op elke eerste zaterdag van de maand en tijdens evenementen slechts één euro voor vier uur parkeren in de ondergrondse parkings te Roeselare. Elke eerste zaterdag van de maand en tijdens evenementen betalen parkeerders voortaan slechts één euro per vier parkeeruren. Wie tussen 12 en 20 uur de wagen parkeert

Schepen Griet Coppé : "Ondergronds parkeren wordt spotgoedkoop in Roeselare bij speciale evenementen en op de eerste zaterdag van de maand. 1 euro voor 4 uur- niemand doet beter! Nu zaterdag bij dag van de klant voor de eerste keer parkeren à volonté."

in parking De Munt, de Wallenparking of de Stationsparking geniet je op de 1ste zaterdag van het gunsttarief van één euro. Voor een hele dag betaal je dus maximum twee euro. Bezoekers moeten daar niets voor doen, want aan de betaalautomaat wordt het gunsttarief automatisch toegepast. Wie minder dan één uur parkeert, doet zoals altijd gratis. 'Lekker lang parkeren voor peanuts', noemen ze het. 'Geen enkele centrumstad heeft dit al ooit gedaan', weet centrummanager Alex Leupe van Centrum & Shopping Roeselare. 'Parkeren à volonté om à volonté te kunnen shoppen en eten in Roeselare.' De aanpassing van de parkeertarieven komt er na overleg met de handelaars.

Het nieuwe parkeertarief wordt de eerste keer gehanteerd morgen zaterdag tijdens de Dag van de Klant. Volgende week zondag 3 oktober is er Sunday Shopping en ook dan kunnen shoppers van het gunstige tarief genieten. De tarieven zijn er nog tot eind 2015. Daarna evalueren we de actie, maar de eerste reacties zijn positief.

(klik op de banner om die groter te lezen of te bekijken)