Meer dan 100 kinderen kwamen samen op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt om de kerstboom –die het stadsbestuur liet plaatsen- vol te hangen met prachtige pakjes. Er heerste een super gezellig sfeer aan de mooi opgetuigde kerstoom in Krottegem. De sfeer zat er volop in.  Schepen Kris Declercq kwam samen met de stadsdiensten helpen met de elevator om ook hoog in de boom pakjes op te hangen. Tom Vandenkendelaere & Frank Wauters van de Krottegemse Ransels waren meer dan tevreden met de hulp van zoveel kinderen.

Krottegem & zijn Kerstboom

De Krottegemse Ransels zijn er twee jaar geleden in geslaagd om in samenwerking met de kleinhandel van de Onze-Lieve-Vrouwemarkt het stadsbestuur te overtuigen jaarlijks een kerstboom van groot formaat te plaatsen op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt.  De reacties van de Krottegemnaars waren unaniem lovend.

Samen de Krottegemse boom nog mooier maken

Frank Wauters , voorzitter van de Krottegemse Ransels: “Deze Krottegemse kerstboom is sowieso een duidelijke meerwaarde voor de wijk gebleken. Maar het kan natuurlijk altijd nog beter. Daarom zijn we erg tevreden dat de Krottegemse basisscholen Mozaïek, De Plataan en Spanjeschool enthousiast reageerden op het voorstel om dit jaar onze Krottegemse kerstboom door hun leerlingen te laten versieren met (lege) cadeaupakjes in gekleurde plasticverpakking”.

Het mag gezegd : het resultaat oogt bijzonder fraai! Op vrijdag 13 december was het dan zover. De leerlingen konden met behulp van de stedelijke groendienst de Krottegemse kerstboom versieren met hun zelfgemaakte (nep)geschenkjes.  Aan enthousiasme ontbrak het zeker niet. 

Een nieuwe Krottegemse traditie is hierbij geboren!

 

Klik hier om meer foto's te bekijken van deze kerstboomversieringsactie