Op zaterdag 25 januari 2014 verzamelden meer dan 2500 enthousiaste CD&V leden om het glas te heffen op 2014, waaronder een fikse delegatie uit Roeselare. Een afgeladen Brabanthal luisterde onder een oranje gloed naar de nieuwjaarswensen van voorzitter Wouter Beke en Kris Peeters.

Voorzitter Wouter Beke blikte met duidelijke trots terug op het historische Innesto congres en de geboekte resultaten van het voorbije jaar. Hij stond ook stil bij het overlijden van Wilfried Martens. Geïnspireerd door een citaat van de tweede president van de Verenigde Staten John Adams, kondigde hij onze kopman Kris Peeters aan.  "Als jouw daden anderen aanzetten om meer te dromen, meer te leren, meer te doen en meer te worden, dan ben je een leider. Kris, wees die leider voor ons. Vuur ons aan, Inspireer ons, en vooral activeer ons”.

Minister President Kris Peeters was formeel: 2014 wordt oranje! De Chinese horoscoop bewijst het. 2014 wordt het jaar van CD&V. “Wij hebben de juiste mensen om dat waar te maken. Onze partij, dat zijn mensen die liever keihard werken aan de toekomst, dan te kankeren op anderen. Wij praten over inhoud. Over positieve keuzes voor de Vlaming. Over de jobs van morgen. Over opbouw en niet over afbraak. Wij durven dat. Wij durven met inhoud naar de Vlaming gaan”

Kris Peeters lanceerde daarop één centrale vraag : "In welk Vlaanderen wil U leven?" Het antwoord van Minister-President Kris Peeters & CD&V is duidelijk : Het wordt een Vlaanderen mét economische groei & zonder sociale afbraak! Dat kan!

Kris Peeters: "Met onze positieve keuzes willen wij de mensen zekerheid bieden in een veranderende wereld. Wij kiezen voor krachtige antwoorden op echte uitdagingen. Wij kiezen voor antwoorden op de vragen waar de Vlaming echt van wakker ligt. We stimuleren de economie en we versterken het sociale. Daarvoor hebben wij een krachtig plan dat we in de komende weken aan de Vlamingen en Brusselaars gaan voorleggen."

Luister hieronder naar het slot van zijn toespraak.

De volledige toespraak van Kris Peeters kan je lezen door hier te klikken

 

 

Op de Nationale Nieuwjaarsreceptie in Leuven werd de voorgestelde modellijst voor de Europese verkiezingen met grote meerderheid van 98,18 procent goedgekeurd. Met Marianne Thyssen, Ivo Belet en Steven Vanackere op de eerste drie plaatsen & Tom Vandenkendelaere uit Roeselare als eerste opvolger, trekt CD&V met een sterke lijst naar de kiezer op 25 mei 2014.

 

Klik hier om de foto's te bekijken van onze leden die voor de lens poseerden

Klik hier om de sfeerfoto's van de receptie te bekijken