De afgelopen maanden vonden in Roeselare op verschillende locaties werken plaats. De stationsomgeving kreeg een nieuwe aanblik met meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Aan de K. Leopold III-laan (Mirando) werd een tunnel onder de sporen geschoven.

Een nieuwe fase in de nutsleidingswerken voor de heraanleg van de West- en Noordlaan werd aangevat.

Deze werkzaamheden zijn niet lukraak gekozen. Achter deze inspanningen schuilt een weloverwogen visie: de realisatie van een kleine ring rond Roeselare. “Hiermee geven we de wijken terug aan haar bewoners. De kleine ring splitst immers het bestemmingsverkeer en het doorgaand verkeer van elkaar”, duidt Griet Coppé, schepen voor mobiliteit.

“Nu reeds vangt de grote ring het zwaar en het regionaal verkeer op. Met een kleine ring rond Roeselare gidsen we het verkeer vlot tot op hun bestemming, zonder daarbij de woonwijken en het centrum te belasten. Op die manier wordt Roeselare nog aantrekkelijker om te wonen, werken en te ontspannen.”

Klaas Keirse, voorzitter CD&V Roeselare vult aan: “Onze stad blijft ook vlot bereikbaar voor verkeer van buiten Roeselare. De woonwijken worden ontzien. Dankzij centrumparkings wordt de stadskern autoluwer en krijgt de fiets in deze wielerstad meer plaats.”

De kleine ring loopt via de Westlaan naar de Noordlaan en de Brugsesteenweg. De K-Leopold III-Mandellaan brengt je vervolgens naar de Trakelweg. Daar geeft de kop van de vaart aansluiting op de koning Albert I-laan, om vervolgens terug naar de Westlaan te navigeren. Alle werken kaderen in het realiseren van deze route, die door onze stad slingert  & binnenkort erg natuurlijk zal aanvoelen.

 

Ga mee in dialoog via onze facebookpagina: www.facebook.be/goedgezindroeselare