Met de eindejaarperiode is het in Roeselare gezelligheid troef. Het stadscentrum wordt van zaterdag 7 december tot zondag 5 januari ondergedompeld in een leuke eindejaarssfeer. Van het kerstdorp met ijspiste op de Grote Markt tot het reuzenrad op het Stationsplein, er is voor elk wat wils. De Lijn trakteert je tijdens de weekends van de autoloze kerstshoppingzondagen (15 en 22 december) op gratis busvervoer op het grondgebied Roeselare, zowel op zaterdag als zondag

Roeselare bouwde de voorbije jaren al een stevige reputatie op als het over de eindejaarsperiode gaat. De stad pakte als eerste uit met ecologische kerstverlichting en verschillende indrukwekkende ijspistes. Dit jaar steken ze nog een tandje bij. Schepen Kris Declercq : "Wat we dit jaar in Roeselare presenteren, is niet vergelijkbaar met andere steden. We zijn absoluut de sfeerstad van het land’.

KERSTROESELEN: GEZELLIGHEID TROEF
VAN DE IJSPISTE TOT HET REUZENRAD

De grootste blikvanger is  letterlijk & figuurlijk  het 42 meter hoge reuzenrad op het Stationsplein. Het rad wordt geflankeerd door een groteweinstübe waar typisch Duitse producten aangeboden worden aan de kerstshoppers en passanten.

De traditionele  ijspiste op de Grote Markt wordt geflankeerd door een nostalgische draaimolen, die voor extra gezelligheid zal zorgen tussen de standjes van de kerstmarkt. In de weekends kan je ook in de Munt op de carroussel.

Jo De Peuter , covoorzitter van de vzw Centrumstraten twijfelt niet : “'Met het hele pakket aan activiteiten verwachten we  heel veel volk in Roeselare. We focussen niet langer enkel op de ijspiste, maar bieden een grote waaier aan gezelligheid.' 'Kerstroeselen’ is nog nooit zo leuk geweest als dit jaar.

De jaarlijkse ijspiste op de Grote Markt krijgt dit jaar het gezelschap van een nostalgische draaimolen. Die moet tussen de standjes van de kerstmarkt voor extra gezelligheid zorgen, naast de kerstboom uiteraard.

TWEE AUTOVRIJE KERSTSHOPPINGZONDAGEN
MET GRATIS BUSVERVOER OVERAL IN ROESELARE

Op 15 en 22 december zijn er twee autovrije shoppingzondagen. De centrumstraten worden dan afgesloten voor alle verkeer. In alle straten is er extra animatie. Gaande van kerstmannen die snoep uitdelen tot wandelende orkesten en fashmobs. In beide weekends rijden de bussen van De Lijn gratis rond op Roeselaarse grondgebied. Wie toch met de wagen komt, kan rekenen op extra bewegwijzering om de makkelijk de  centrumparkings terug te vinden.

KERSTMARKT VOOR HET GOEDE DOEL IN DE ZUIDSTRAAT

De kerstmarkt in de Zuidstraat is sinds enkele jaren uitgegroeid tot een traditie. Tijdens de twee shoppingzondagen zijn de kraampjes er gereserveerd voor goede doelen. Telkens presenteren zowat vijftig organisaties hun werking door via producten de kas te stijven. Onder hen heel wat mini-ondernemingen van schoolprojecten.

‘Ondernemend Roeselare’ kan je vinden in de Zuidstraat , vlakbij Bakkerij Mahieu. Ze verwelkomen je graag met een jenever of glaasje Glühwein en zo steun je de actie 21-21 voor de Filipijnen.

Ook CD&V is er paraat om oranje handschoenen van de actie #warmvlaanderen te verkopen t.v.v. van vzw Gandalf & Haiyan 2121 (Music For Life).

DE KADOBON ROESELARE IS HET IDEALE GESCHENK... OM TE GEVEN ÉN TE KRIJGEN

Ook de Roeselaarse handelaars hebben alle zeilen bijgezet & pakken voor het eerst uit met “De Kadobon Roeselare": een ideaal geschenk .. om te geven én te krijgen. De bon bestaat in 3 waarden: 10€, 15€ en 25€. Uiteraard kan je hogere bedragen samenstellen met een combinatie van deze 3 waarden. 

De bons blijven één jaar geldig. Maar wie de bon gebruikt in de eindejaarsperiode krijgt een unieke code van zijn winkelier, waarmee je kans maakt om 25, 50 , 75 of zelfs 100€ te winnen.  Klik hier: www.centrumroeselare.be/kadobon  om je code in te geven & te zien of je bij de winnaars bent van de kadobonnenactie.   

POP-UP-STORE MET DE ROESELAARSE KADOBON

De Kadobon Roeselare wordt verkocht in de Popup Store, gelegen in de Galerij Demeester (Ooststraat 10, Roeselare). Je kan er terecht op volgende openingsuren:

  • maandag tot en met vrijdag: 14u tot 18u
  • zaterdag: 11u tot 18u
  • Koopzondagen: 14u tot 18u

WELKE HANDELAARS DOEN MEE MET DE ROESELAARSE KADOBON?

Nu kan je reeds met de Kadobon terecht bij meer dan 100 Roeselaarse handelszaken. De lijst groeit nog dagelijks en op korte termijn wordt verwacht dat bijna iedere handelszaak in Roeselare jouw kadobonnen zal ontvangen. Wil je weten in welke winkel je met de kadobon terecht kan ? Klik dan hier.

Meer informatie over Kerstroeselen ? Bezoek dan zeker de website: www.centrumroeselare.be