Donderdag vertrok binnen het kader van 'de Week van de Smaak" de Smaakboot vanuit Oostende, gisteren vaarde hij het traject af van Deinze naar ons Roeselare. Het was een gezellige tocht met o.m. een groep leuke mensen uit Roeselare (zijn er wel andere in onze stad?). Op de vaart werden ze culinair verwend door Tim Boury en zijn team: een meergangenmenu in combinatie met schitterende bieren met bangelijke namen (Guillotine, Delirium, ...). Luc Martens : "Eens te meer heeft Tim getoond wat een toptalent hij is. Tegelijk charmeert hij door zijn eenvoud. Pretentie is hem vreemd. Hij is ook vol dankbaarheid, niet het minst tegenover zijn Inge. We wensen hem een grote toekomst. Ook Roeselare kan er wel bij varen."

Na zijn verdiende titel van Jonge Topchef van Vlaanderen (Gault&Millau), bekroont nu ook het stadsbestuur zijn culinaire prestaties. Burgemeester Luc Martens & Schepen Kris Declercq waren er als de kippen bij om Tim te huldigen : vanaf vandaag kleurt dit Roeselaarse kookschort ook de keuken van restaurant Boury.

 

Meer info over de smaakboot : klik hier