Op donderdag 21 november deelde JONG CD&V Roeselare, net zoals 2 jaar geleden, opnieuw fietslichtjes uit. Dit doen ze om verkeersveiligheid en zichtbaarheid in het verkeer bij jongeren aan te kaarten. Deze keer kozen ze ervoor om vroeg in de morgen aan de schoolpoort van het VMS in de Arme Klarenstraat de lichtjes uit te delen.
 
“De dagen zijn in de winter korter, en zichtbaarheid in het verkeer is echt wel van levensbelang. Zeker voor zwakke weggebruikers, is het belangrijk dat ze goed zichtbaar zijn. Slecht zichtbare fietsers brengen bij automobilisten al vaak frustraties mee, en zijn bovendien nog eens vatbaarder om in gevaarlijke situaties terecht te komen’, aldus Stephanie Davidts, voorzitter van JONG CD&V. “2 jaar geleden deelden we ook al eens fietslichtjes uit, na de examens op het Polenplein” vervolgt Thomas Witdouck, die ook leerkracht is in het VMS. “Nu kozen we ervoor om ‘s ochtends vroeg de studenten, waarvan het fietslicht niet of onvoldoende werkte, een fietslichtje te geven”.
 
Voorzitter van CD&V Sander Braeye: “Met de actie steunen we ook Kom Op Tegen Kanker. De actie kadert namelijk in een nationale actie van CD&V die lichtjes verkoopt waarvan de opbrengst volledig naar KOTK gaat.”
 
Jong CD&V is ook aangenaam verrast te kunnen vaststellen dat ook heel wat jonge fietsers wél goed zichtbaar zijn, mét goed zichtbare verlichting en een fluohesje. Een duidelijke verbetering sinds twee jaar geleden. Er kan worden vastgesteld dat sensibiliseringsacties, zoals de politiezone RIHO regelmatig doet met fietslichtcontroles, wel degelijk een effect hebben. 

  • Verkeer & verkeersveiligheid