Met een vernieuwde ploeg treedt Jong CD&V vanaf dit najaar naar buiten met enkele opmerkelijk acties onder de leuze ‘Roeselare, om preus op te zijn’. Vorige week lanceerde JONGCD&V Roeselare haar eerste actie met een oproep aan de Roeselarenaars om mee op zoek te gaan naar verloren hoeken en pleintjes in Roeselare die een creatieve invulling zouden kunnen gebruiken.

“Waarom kan de Nonnenstraat, bijvoorbeeld, niet met planten ingekleurd worden? Of waarom mogen we niet dromen van bloemenperken of een petanquebaan met een bankje net naast de Sint-Michielskerk”, horen we van Stephanie Davidts, communicatieverantwoordelijke van de jongerengroep.

“Roeselare heeft voor ieder wat wils, het is zowel een woon- als een winkel- en industriestad, maar dat mag ons niet beletten om het geheel er nog mooier te doen uitzien. We willen kunnen ‘preus’ zijn op onze Rodenbachstad”, voegt Sander Braeye daar aan toe.

Foto’s van pleintjes of verloren hoeken mogen gepost worden op de Facebookpagina van Jong CD&V.

De eerste reactie kwam gisteren al reeds binnen. Ben jij de volgende ?

 

Op de foto zien we v.l.n.r. Tom Vandenkendelaere, Marlies De Clercq, Sander Braeye, Stephanie Davidts, Tim Vanholle en Xavier Ruytter.