Afgelopen vrijdag legde minister Hilde Crevits de eerste steen van de nieuwbouw van het VTI Roeselare. Een nieuwbouw met een oppervlakte van 3.686 vierkante meter.

De nieuwbouw wordt namelijk ingeplant op de vroegere parking tussen de bestaande gebouwen van het VTI en de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten. Het oude E-blok, dat onder andere plaats bood aan de keuken en het schoolrestaurant, ligt al even tegen de vlakte. In de plaats komt een nieuwbouw met een restaurant met 500 zitplaatsen, een grootkeuken, een aula, een VIP-ruimte en vijf nieuwe klaslokalen. De werken begonnen in juli 2015 en moeten voltooid zijn in april 2017.

VTI-leerlingen worden betrokken bij de nieuwbouw van de school

Thomas Verhulst, leerling in het zesde jaar bouw- en houtkunde, mag de werf opvolgen. Ook heel wat andere leerlingen worden bij het bouwproject betrokken, dat perfect aanleunt bij de opleidingen die ze volgen. Aannemer Alheembouw heeft er zelfs een observatieplaats ingericht.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) is erg te spreken over de samenwerking tussen school en aannemer. "Leerlingen inschakelen bij de bouw of renovatie van hun eigen school is een zeer goed idee. Onderwijs is namelijk veel meer dan louter economisch opleiden."

In het restaurant zullen dagelijks in twee shifts 600 warme maaltijden en 400 broodjes geserveerd worden. Het restaurant zal zowel uitkijken op de Leenstraat als op het nieuwe binnenplein. Het restaurant en het nieuwe toilettenblok kunnen worden afgesloten van de rest van de school. Dit laat toe om het restaurant voor derden beschikbaar te stellen.

Het project wordt gerealiseerd in samenwerking met aannemer Alheembouw (THV Juvalho) en met Scholen van Morgen en zal de Leenstraat een nieuwe look geven.