Deze week gaat de aannemer van start om de heraanleg van het Noordhof te realiseren. Het uiteindelijke resultaat zal een groene en open ontmoetingsplaats zijn voor bezoekers en omwonenden. Naast het groene aspect bevordert het nieuwe ontwerp ook de toegankelijkheid, de mobiliteit en een nette omgeving.

Stadspark krijgt opwaardering

Deze week start de aannemer de werken op. Mits gunstige weersomstandigheden zal het plein afgewerkt zijn in het begin van juni.

Vorig jaar stelde het stadsbestuur al de plannen voor het Noordhof voor aan de omwonenden en de pers. De aanleiding voor de heraanleg van het plein waren de nutswerken die kaderden binnen het woonproject Het Laere.

Doordat de mozaïekkasseien aan de ingang van het Noordhof zich in een ‘verweerde’ toestand bevinden en de nutswerken een impact op het plein hebben, grijpt Stad Roeselare deze gelegenheid aan om het Noordhof volledig te vernieuwen én te vergroenen. Bovendien maakt het park deel uit van de Groene As door Roeselare.

Groene verademing in het stadscentrum

Met de make-over van het plein Noordhof, trekt stad Roeselare de lijn van vergroening in het centrum door. Dit is analoog met de Grote Markt, Botermarkt en Marie-Louise de Meesterplein.

Centraal ligt een comfortabel fietspad in beton. Dit pad sluit aan op het nieuwe fietspad in het nieuwe stuk park langs de zijde van Het Laere en op het bestaande wandelpad in het stadspark. Het bestaande stadspark wordt dus doorgetrokken tot aan de Noordstraat.

Heel wat nieuwe zitgelegenheden in een groen kader zullen van het plein een aangename plaats maken om te vertoeven. Bovendien blijven de bestaande bomen behouden en zal het nieuw aangelegde gazon zorgen voor extra groene verademing in het stadscentrum. De verharding  vloeit over van een gesloten bestrating rondom de zitelementen naar open verharding. De vele perken met vaste planten zullen een kleurrijke toets geven aan het geheel.

Naast het groene aspect, worden ook enkele ingrepen uitgevoerd om de toegankelijkheid, de mobiliteit en een nette omgeving te bevorderen.