Vanaf 1 september wordt halte De Vink, aan het kruispunt Groene Herderstraat – BlindeRodenbachstraat opnieuw door een bus bedient. De belbus Ledegem zal, op aanvraag, halt houden aan deze bushalte. Zo is er opnieuw een bus die naar het station rijdt waar aansluitingis met de stads- en streeklijnen.

Bij de besparingsronde van De Lijn in 2012 sneuvelde de bushalte van De Lijn aan de Vink te Roeselare (hoek Blinde Rodenbachstraat - Groene Herderstraat). Griet Coppé ,Schepen van Mobiliteit, zat samen met De Lijn om naar een oplossing te zoeken. Met resultaat: de Lijn besliste om vanaf september deze halte met de Belbus te bedienen.


De Lijn wil de efficiëntie van de Belbus Ledegem verhogen en hertekent een aantal haltes voor die belbuslijn. Halte De Vink komt erbij. Residentie Flora, De Spil en De Mandel worden niet langer bediend door de belbus Ledegem.

Wie aan De Vink wil opstappen, moet vooraf reserveren via 059 56 52 56. Telefonisch geef je door dat je aan die halte wil instappen en op welk tijdstip je wil aankomen. De Lijn vertelt je dan wanneer je aan de halte moet staan. Vergeet bij de reservering niet je naam, telefoonnummer en het aantal reizigers te vermelden. Reserveer minstens 2 uur op voorhand.

Wie bijvoorbeeld op dinsdagochtend een uitstapje wil maken naar de markt, kan vanaf 1 september de belbus nemen aan café de Vink.

Meer info over de Belbus: http://www.delijn.be/over/aanbod/belbus.htm