Vanaf dit najaar kan je in het centrum van Roeselare gebruik maken van gratis WIFI, de stad trekt voor gratis wifi 50.000 euro uit.  Tijdens het shoppen even je mail checken, het nieuws volgen of het adres van een gezellig boetiekje opsnorren? Vanaf dit najaar kan het in het centrum van Roeselare, want de stad trekt 50.000 euro uit voor gratis wifi

Wie geen internetabonnement voor zijn mobieltje of laptop heeft en toch online wil in het Roeselaarse straatbeeld, is voorlopig nog aangewezen op gratis hotspots in het stadhuis, ARhus of de Expohallen. Daar komt binnenkort verandering in, want de stad is volop bezig met het uitrollen van gratis wifi voor bezoekers. "In eerste instantie willen we dat in het winkelcentrum aanbieden", zegt schepen Griet Coppé. "Ondanks het steeds betere 3G- en 4G-aanbod is hier duidelijk nog behoefte aan gratis draadloos internet. Om dit te realiseren, investeren we dit jaar vijftigduizend euro."

Op de website van het Laatste Nieuws reageert de vzw Centrum Roeselare alvast enthousiast. "We zijn zeker vragende partij", aldus voorzitter Jo De Peuter: "We zijn blij dat het netwerk er komt en denken dat het een meerwaarde voor het centrum zal zijn. Heel wat mensen zullen er straks dankbaar gebruik van maken. Bovendien is het niet alleen positief voor de winkelstraten, want het netwerk zal ook toegankelijk zijn voor de vele studenten in het centrum. In de studiefase van het project hebben we geijverd om de omgeving van de grote scholen in het centrum mee te betrekken."

Naast wifi in het centrum, droomt de stad ook van meer. Binnen een paar jaar wil het stadsbestuur zowel in de stad als in de deelgemeentes alle publieke locaties waar veel mensen samen komen ook van gratis draadloos internet voorzien.

De stad gaat op korte termijn op zoek naar een externe partner voor dit wifi-project en zal hiertoe een aanbesteding uitschrijven.

Tegen het najaar wil Roeselare gratis wifi in het kernwinkelgebied. Iedereen zal er dan gratis draadloos op het internet kunnen surfen. De realisatie past in het Kernplan 18 en tegen het najaar zou er in het kernwinkelgebied gratis draadloos internet moeten zijn. Later zal die zone stelselmatig uitbreiden.