Aan het fiets- en wandelpad langs de Mandel en de Grote Bassin is deze week een gratis fitnessparcours geopend. Langs een route van 4,5 kilometer vind je negen fitnesstoestellen, waaronder een evenwichtsbalk, een klimrek, horden, optrekbalken,...

Schepen van Sport José Debels: "Je kunt de volledige route van 4,5 kilometer kiezen of gaan voor een iets korter parcours van 3,7 kilometer. Start en finish liggen aan Expo Schiervelde. Dankzij het parcours bieden we de Roeselarenaars de kans om voortaan ook op weg naar het centrum te sporten. Aan elk toestel hangen een of meerdere stickers met uitleg over de oefeningen. Via een QR-code kun je ook een filmpje met instructies bekijken".

Met dit parcours willen we iedereen de mogelijkheid bieden om niet alleen te bewegen binnen afgebakende sportlocaties, maar ook in of op weg naar het stadscentrum, vertelt Simon Biesbrouck van de dienst Publiekswerking Roeselare.

Het parcours start aan Schiervelde en loopt tot aan het Noordhof. Het vormt een laagdrempelig alternatief voor een fitnessclub. Een abonnement is niet nodig en je krijgt de gezonde lucht er gratis bij.

STICKERS MET OEFENINGEN

Het parcours is er niet alleen voor de atleten onder ons. “Er is een parcours van 4,5 kilometer voor gevorderden, maar ook een korter van 3,7 kilometer. Het is op maat van iedereen”, vult sportschepen José Debels aan.

ROUTES ZIJN VOORZIEN VAN BEWEGWIJZERING

Om de gebruikers ervan een zetje te geven, zijn op elk toestel drie stickers gekleefd met daarop mogelijke oefeningen. Maar met enige creativiteit kun je een waaier aan oefeningen uitvoeren.

QR-CODES NAAR FILMPJES

Op elk toestel staan ook QR-codes. Elke code leidt je naar een online fragment dat je toont hoe je de oefeningen correct moet uitvoeren. Het systeem biedt zelfs de mogelijkheid om elkaar online uit te dagen en er zo een interactief spel van te maken. Om met de QR-codes te werken, moet je enkel de gratis applicatie Kompan downloaden.

Stad Roeselare heeft dit jaar behoorlijk wat middelen vrijgemaakt om te investeren in sportinfrastructuur. Dit fitnessparcours maakt daar deel van uit. Zo ontpopt zone Schiervelde zich nog meer dan vroeger tot sportsite, met het fitnessparcours en het zwembad dat volop in de steigers staat.

  • Sport