Sinds kort is Roeselaarse afdeling van CD&V gestart met de belactie. Ze mikten erop om tijdens de nieuwjaarsperiode al hun leden te hebben gebeld met de vraag: ‘hoe is’t nu met jou?’ Een welgekomen telefoontje luidt het. 


 “Verschillende ontmoetingsmomenten zoals ons nazomerfeest en vergaderingen zijn niet kunnen niet doorgaan" opent voorzitter Sander Braeye, "Met het nieuwe jaar en de positieve vooruitzichten in zicht zijn we beginnen nadenken over hoe we toch eens extra met onze leden konden verbinden." De belactie van Roeselarenaar en Groenparker Thierry Bouckenooghe was de inspiratie voor het initiatief van de partij. “De goeie ervaringen van Thierry hebben ons uiteindelijk aangezet om deze actie op poten te zetten.” CD&V Roeselare kan voor de belactie rekenen op de gemeenteraadsleden, schepenen en bestuursleden om het ledenbestand op te bellen tijdens in het nieuwe jaar.

 
Gemeenteraadslid en communicatieverantwoordelijke Margot Wybo: “Je komt elkaar wel eens online tegen tijdens een Zoom-vergadering, op sociale media, of tijdens een wandeling in de stad, maar dat is toch hetzelfde niet. Even wat meer tijd maken voor elkaar, een telefoontje uit onverwachte hoek en elkaar eens écht spreken, je merkt dat dit bij iedereen heel veel deugd doet!” 


Sander Braeye: “Laat onze actie een inspiratie zijn voor de Roeselarenaar en de talrijke verenigingen in Roeselare, om op een creatieve manier contact te houden met hun vrienden, familie en leden. Het verenigingsleven is de hoeksteen van onze maatschappij, ze vervullen een belangrijke sociale rol. Oltegoare kunnen we elkaar warmte brengen en zelfs misschien wat eenzaamheid tegengaan!"
Op de foto's: Sofie Stragier, Francis Debruyne en Andel Lefere.