Galerie Alfons Blomme kreeg onlangs een facelift. De grote troef van de galerie is de ligging in het centrum van de stad. In geen enkele galerie lopen de mensen zo gemakkelijk even binnen als in galerie Alfons Blomme. Nu wordt de galerie ook voor kunstenaars weer aantrekkelijker. Alle kunstvormen kunnen er aan hun trekken komen.

Schepen van gebouwen Nathalie Muylle: "Het stadsbestuur investeerde in betere, heldere en energiezuinige led-verlichting. Dit levert een besparing van zo’n 70 procent. Ook de oude gevelverlichting werd weggenomen. Nu prijkt de naam van de galerie in blokletters op een gereinigde natuurstenen buitengevel. Een stevige boost voor de uitstraling van de galerie".

Er is voorzien in allerhande materiaal zoals tentoonstellingskasten, haken, sokkels,..., overzichtelijk geordend in de nieuw ingerichte bergruimte.

Veel aantrekkelijker

“De opgefriste galerie is een stuk aantrekkelijker en interessanter. De vernieuwingen zullen ongetwijfeld ook meer bezoekers aantrekken”, zegt schepen van Cultuur Dirk Lievens (CD&V). 

Stad Roeselare zet dit jaar sterk in op een volledig ingevulde kalender voor 2018 en roept kandidaat-exposanten op om een aanvraagdossier in te dienen. Dat kan via www.roeselare.be. Ook het reglement met de dossiervoorwaarden is op de website te vinden.