Fietspunt Eco-velo en Toerisme Roeselare slaan de handen in elkaar voor een allround service voor de fietsende bezoekers.  De start van het toeristisch seizoen luidt ook een nieuwe samenwerking tussen Eco-velo en Toerisme Roeselare in. Dankzij deze samenwerking wordt het aanbod van het fietsverhuur nu ook in het weekend beschikbaar.

Schepen voor Toerisme Dirk Lievens: "Roeselare is een echte fiets- & wielerstad. Denken we maar aan de fietstroefkaarten voor onze toeristen: het wielermuseum & de wielerpiste Defraeye-Sercu. Maar Roeselare biedt daarnaast ook een ruime variatie van gemeentelijke & provinciale fietsroutes & de knooppuntfietsroutes. Vanaf nu zaterdag 1 april 2017 kan de toerist nu ook tijdens het weekend terecht in het Wielermuseum om fietsen te huren."

Roeselare verkennen per fiets is een echte aanrader. Je kan een fiets huren voor een halve of volledige dag om daarna een verkwikkend tochtje te maken. Op het einde van jouw toer breng je de fiets terug naar het toerismeonthaal in het Wielermuseum. Bij de huur krijg je ook een herstelkit mee & een heldesknummer voor noodgevallen.

Concreet betekent dit dat de weekend reservaties op zaterdag en zondag afgehaald kunnen worden bij Toerisme Roeselare (Paterskerk). Aansluitend worden ook een 6-tal fietsen voorzien voor toeristen die niet of niet tijdig konden reserveren. Concreet betekent dit dat de weekend reservaties via Eco-Vélo op zaterdag en zondag afgehaald kunnen worden bij Toerisme Roeselare (Paterskerk). Aanvullend zijn er ook een 6-tal fietsen voorzien voor toeristen die niet of niet tijdig konden reserveren.
 
Een duidelijke meerwaarde voor beide partners en het fietstoerisme in Roeselare.

HUUR JE FIETS, E-BIKE of TANDEM  7 op 7

Huur van uitstekende stadsfietsen kan 7 op 7 tijdens het hoogseizoen; zowel individueel als voor groepen. Tijdens de week kan je een fiets huren bij ecovelo (Stationsplein) & in het weekend kan je terecht bij Toerisme Roeselare.

Ben je met een grote groep of wil je liever een elektrische fiets of een tandem huren dan reserveer je op:  0476 64 50 25 of 
ecovelo@dekringwinkelmidwest.be

Bij het toeristisch onthaal staan steeds 6 fietsen te huur. Wil je zeker zijn van jouw fiets? Dan reserveer je best vooraf. Dan zorgt men  dat jouw fiets klaarstaan bij aankomst.

Schepen van sociale economie José Debels : "Ecovelo is niet alleen actief als verhuurder voor toeristische verplaatsingen maar ook rond mobiliteit voor woon-werkverkeer. Je kan er daarnaast nog terecht voor kleine fietsherstellingen, mini-vélo en als boodschappendienst".

Evovelo vind je op het Stationsplein (tegenover de ingang van het station)
en is open van maandag tot vrijdag van 7 u. tot 19 u.

Meer info : www.dekringwinkelmidwest.be/ecovelo of www.toerismeroeselare.be