Het stadsbestuur van Roeselare maakt werk van een autoluw stadscentrum. Daarom willen ze volwassenen meer en meer op de fiets krijgen. Eco-Velo stelt vijf gewone en vijf elektrische fietsen goedkoop ter beschikking van werkzoekenden die ingeschreven zijn bij de VDAB. Eco-Velo bevindt zich tegenover het station op het Stationsplein.

Stad Roeselare organiseert jaarlijks een lessenreeks 'Fietslessen voor volwassenen'. Na de lessenreeks in april beschikte de stad over een wachtlijst van personen die interesse hadden voor een volgende lessenreeks. Het OCMW besloot daarop een tweede lessenreeks te organiseren voor werkzoekenden. In december namen tien cursisten deel aan deze tweede reeks.  De deelnemers kregen ook een fiets ter waarde van 75 euro uit de Kringwinkel.

Als afsluiter fietsten de cursisten van Expo Roeselare naar het Wielermuseum, waar ze hun diploma in ontvangst namen. Schepen Marc Vanawalleghem, OCMW-Voorzitter Geert Depondt & gemeenteraadsvoorzitter Bart Wenes waren er bij om de cursisten te feliciteren & de diploma's uit te reiken.