Het aantal Blue-bike fietsen -dat beschikbaar is aan het station van Roeselare- wordt uitgebreid. In de automaat wordt plaats voorzien voor zestien extra fietsen.

Je kan een blue-Bike ontlenen voor slechts één euro per dag. 

"Wie met de trein (of bus) in Roeselare arriveert, kan aan het station een blauwe fiets vinden om er boodschappen mee te doen of een afspraak in het stadscentrum na te komen. Achteraf moet hij de fiets wel terug op zijn plaats zetten. ", aldus Schepen van mobiliteit Griet Coppé

Het succesverhaal van het deelfietssysteem Blue-bike zet zich dus voort in Roeselare. In 2014 werden over het hele jaar 1.111 ritten met de blauwe fietsen gedaan. In 2015 zijn dat er tot en met juli al ruim 1.600. 

Daarom krijgt Roeselare er fietsen bij, naast de twintig die al in omloop zijn. Vooral sinds begin dit jaar is de stijging opmerkelijk: van 148 ritten in januari naar 314 in juli. 

Het vraagt steeds wat tijd voor nieuwe projecten om een zekere naambekendheid te verwerven. De stad Roeselare heeft sterk ingezet op de communicatie rond de Blue-Bikes & dat werpt zijn vruchten af. 

Maar er lijkt nog groeipotentieel. De komende weken worden er twaalf extra fietsen in de stalling aan het station geplaatst. De fietsen verhuizen later naar een nieuwe fietsenstalling achter het station, maar hiervoor is nog geen concrete datum.' 

meer informatie op deze website : www.blue-bike.be