Minister van mobiliteit Hilde Crevits wil het systeem van fietsdelen in Roeselare verder uitbreiden: het aantal 'blue bikes' in het station wordt van twintig naar zestig gebracht.

Griet Coppé, schepen van mobiliteit, is hier erg tevreden over: "Hiervoor krijgt de stad vijftienduizend euro subsidie van de Vlaamse overheid. Daarmee wordt het systeem van 'fietsdelen' verder uitgebreid".

"Wie met de trein (of bus) in Roeselare arriveert, kan aan het station een blauwe fiets vinden om er boodschappen mee te doen of een afspraak in het stadscentrum na te komen. Achteraf moet hij de fiets wel terug op zijn plaats zetten. We zijn Hilde Crevits dankbaar voor haar steun bij dit project", aldus Schepen Griet Coppé

De Vlaamse ministers Hilde Crevits en Freya Van Den Bossche lieten het Bluebike-systeem in Roeselare evalueren en daaruit blijkt dat het wel degelijk aan een behoefte voldoet en adequaat is om het aantal korte verplaatsingen met de auto te verminderen.

Vandaar dat zij beslisten om 15.000 euro extra in het systeem te pompen. Aan het station van Roeselare zullen binnenkort zestig in plaats van twintig blauwe fietsen te vinden zijn. Daarnaast heeft Hilde Crevits ook nog plannen om het autodelen in Roeselare nog meer te promoten.

meer informatie op deze website : www.blue-bike.be