De Vlaamse christendemocraten trekken naar de Europese verkiezingen met een eenvoudige en ondubbelzinnige boodschap: een sterk Europa is de beste manier om onze belangen te verdedigen.

Wij kiezen resoluut voor méér Europa en vooral een beter Europa: doordachter, efficiënter, slagkrachtiger. CD&V weigert het Europese project over te leveren aan populisten die ons Europa misbruiken als zondebok voor alles wat fout gaat. Wat we vandaag nodig hebben, zijn mensen die Europa met moed en overtuiging durven verdedigen. 

En die mensen hebben wij. De Algemene Vergadering van CD&V keurde op 18 maart onze Europese lijst goed. Op deze lijst onder andere JONGCD&V voorzitter Tom Vandenkendelaere uit Roeselare als 1ste opvolger & oud-gouverneur van West-Vlaanderen Paul Breyne als lijstduwer bij de opvolgers. Bij de Effectieven is echtgenote van Europess President Herman Van Rompuy, Geertrui Windels de lijstduwster.

Effectieven:

1. Marianne Thyssen
2. Ivo Belet
3. Steven Vanackere
4. Marie De Clerck
5. Piet Buyse
6. Elke Tindemans
7. Mustafa Uzun
8. Annick Sevenans
9. Jan De Keyser
10. An Hermans
11. Eddy Couckuyt
12. Geertrui Van Rompuy - Windels

Opvolgers:

1. Tom Vandenkendelaere (uit Roeselare)
2. Marilyn Neven
3. Lucas Van Dessel
4. Sofie Cocquyt - Landuyt
5. Ludwig Caluwé
6. Christina Van Geel
7. Paul Breyne 

Met deze sterke ploeg willen wij de Vlamingen overtuigen dat Europa er is voor hen. Dat zij Europa nodig hebben, en dat Europa hun steun nodig heeft.