Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits onthuldde gisteren samen met gouverneur Carl Decaluwé, schepen Nathalie Muyle en de directie van de VMS-school de eerste steen van de nieuwe sporthal van VMS Roeselare .

De nieuwbouw is een project van Scholen van Morgen, waarbij die vennootschap instaat voor de bouw en het dertigjarig onderhoud. De school betaalt in die periode het gebouw af via leasing.

“De sporthal krijgt velden voor volleybal, basket, badminton en minivoetbal naast elkaar. In de andere richting krijgt ze ook lijnen voor volley- en basketwedstrijden, met een tribune voor 140 mensen. Er komen ook zes kleedkamers, een bergruimte, EHBO-lokaal en polyvalente zaal”, zeggen directeurs Luc Vanrobaeys en Willy Phlypo (in Het Laatste Nieuws)

Ook schepen van infstrastructuur Nathalie Muylle was erg tevreden : "We zijn de sterkst groeiende centrumstad & we blijven ook een attractiepool voor kinderen van buiten de stad. VMS is een mooi voorbeeld van een open school. Na de schooluren is er hier fitclass; volwassenenonderwijs & zijn verenigingen welkom. Fijn dat scholen ook na 16 uur nuttig zijn voor de stad & zijn inwoners. Ik wil dit zeker ook verder aanmoedigen."

Het stadsbestuur is blij dat sportclubs en verenigingen de sporthal ook mogen gebruiken na de schooluren. De werken moeten eind juli 2016 klaar zijn en kosten 2,5 miljoen euro.