De gemeenteraad besliste om 9.709.400 euro opzij te zetten voor een kinderopvang, een nieuwe kleuterschool, speelplaats en klaslokalen in Rumbeke. In één nieuwbouw komt een nieuw stukje school “De Vlieger “ en de stedelijke kinderopvang ‘De Speelvogel’.

Gevolg: De Louis Leynstraat en Hoogstraat zien er in de toekomst compleet nieuw uit. Voor de kleuters en kinderen een aangename frisse moderne en toegankelijke schoolomgeving.

Waarom?

Om kosten te besparen met een aantal gemeenschappelijke lokalen en elkanders ruimte optimaal te benutten ook tijdens vakanties. Welke aanpak zou U verkiezen? De aanpak van onze CD&V ploeg?

  • Kinderopvang: 120 plaatsen - ingang via de Louis Leynstraat. Nu slechts 92 op 3 locaties.
  • Kleuterschool - 9 klaslokalen voor kleuters
  • Extra klaslokalen: 17 klaslokalen

Kennismaken?

Bekijk de presentatie die werd voorgesteld aan de ouders op de webstek van de school De Vlieger.

De Verrekijker. In de vrije school neemt de school zelf het heft in handen. In de Kloosterstraat komt een nieuwe kleuterschool.

Onze CD&V ploeg wil een faire gelijke behandeling voor vrij en stedelijk onderwijs. Burgemeester Luc Martens organiseerde daarom een overlegplatform met de Roeselaarse onderwijsinstellingen. Alle gemeenteraadsleden volgen plannen en gesprekken in een commissie die de onderwijsdossiers voorbereidt.

De bestaande kinderopvang in Rumbeke in de Hoogstraat verhuist naar de Louis Leynstraat. Met een eigen aparte ingang en een veilige parkeerzone.

Start van de werken?

Dit jaar en alles klaar tegen 01/09/2016

Kostprijs?

8.118.374 euro

 

 

Foto hierboven : Zicht op de vernieuwing in de Hoogstraat

Foto hierboven : Zicht op de vernieuwing in de Louis Leynstraat.