Dwars door Vlaanderen vijf jaar langer in Roeselare

16-01-2020

Stad Roeselare en Waregem Vooruit verlengen samenwerking.

Roeselare is vijf jaar langer verzekerd van de start van Dwars door Vlaanderen. Hoewel er nog een overeenkomst was tot 2020 gingen organisator KSV Waregem Vooruit en Stad Roeselare vandaag principieel akkoord om tot 2025 samen te werken.
 
In 2007 werd Dwars door Vlaanderen voor het eerst op gang gevlagd in Roeselare. De stad en Waregem Vooruit vonden elkaar in eerste instantie voor een periode van vijf jaar. Na een door beide partijen positief ervaren samenwerking, werd de overeenkomst in 2011 een eerste maal verlengd. Ook in 2016 werd de overeenkomst bestendigd. Vandaag zetten stad Roeselare en Waregem Vooruit een nieuwe stap door de samenwerking voor de derde maal te verlengen. Op die manier gaat Dwars door Vlaanderen – sinds 2017 ingeschaald op het allerhoogste WorldTour-niveau – nog zeker tot en met 2025 van start in Roeselare.
 
Logische stap
Met de verlenging zetten Dwars door Vlaanderen en Waregem Vooruit een logische stap in hun geslaagd huwelijk. Schepen van Sport, Evenementen en KOERS José Debels: “Waregem Vooruit kent een ervaren bestuur met een mooi palmares en een professionele werking. Dankzij Dwars door Vlaanderen komt onze stad elk jaar opnieuw prominent in beeld tijdens het Vlaamse wielervoorjaar, wanneer de wielerkoorts het grootst is.”
“In Roeselare is het steevast over de koppen lopen, ook bij minder goed weer. Daar zijn we sowieso elk jaar zeker van,” kaatst Waregem Vooruit-voorzitter Carlo Lambrecht de bal terug. “Ook over de lokale medewerking en organisatie zijn we heel tevreden. Mede daarom wilden we de samenwerking met de stad opnieuw verlengen”.
“Koers verbindt en behoort tot het DNA van onze bevolking,” besluit burgemeester Kris Declercq. “Roeselare ademt koers en koers is Roeselare. Op 1 april is Roeselare het centrum van de wielersport. En het hele jaar door is er voor zowel de gepassioneerde wielerliefhebbers als de recreatieve fietsers ons Museum van de Wielersport, KOERS.”
Kort voor de start in 2019, verraste wereldkampioen Alejandro Valverde het museum trouwens met een blitsbezoek en truitjeswissel. KOERS hoopt dat dit jaar te kunnen overdoen met huidig wereldkampioen Mads Pedersen.
Enkele weetjes:
-          Op 1 april 2020 gaat de 75ste editie van Dwars door Vlaanderen door.
-          De eerste editie in Roeselare, in 2007, werd gewonnen door Tom Boonen.
-          in 2016 staat daags na de terreuraanslagen in Brussel sereniteit centraal in Roeselare. Op het
startpodium leest Michel Wuyts een brief voor, ter nagedachtenis van de slachtoffers. Alle renner
krijgen een rouwband om de arm. Streekrenner Jens Debusschere wint deze ingetogen editie.
-          met Geraint Thomas, Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Romain Bardet,… mocht Roeselare al heel
wat toonaangevende ronderenners aan de start verwelkomen.
-          Mathieu van der Poel wist vorig jaar in Waregem zijn eerst WorldTour-wedstrijd te winnen.

  • Sport