De eerste woensdag na de paasvakantie is er over gans Vlaanderen Buitenspeeldag. Je kan ook deelnemen met jouw buurt door een speelstraat aan te vragen of een speelinitiatief te melden. Doe dit voor eind maart.

Jij speelt toch mee?


Stad Roeselare wil op 22 april 2020, Buitenspeeldag, zoveel mogelijk kinderen en jongeren laten buiten spelen en waar kan dit beter dan in de eigen buurt?
Roeselare roept op om gezamenlijk het buitenspeelseizoen #VANRSL af te trappen op de Buitenspeeldag en speelstraten of speelactiviteiten aan te vragen.
De stad wil graag buren, wijkcomités, scholen en alle anderen warm maken om een speelstraat of andere speelactiviteit te organiseren in de eigen buurt.


Hoe?


Een speelstraat aanvragen of een speelinitiatief melden kan via het digitaal evenementenloket van de stad. Om alles in goeie banen te kunnen leiden is de deadline om aan te vragen maandag 30 maart.
De stad zorgt dat alle kinderen verzekerd zijn en heeft ook nog een leuk gadget in petto voor elk speelinitiatief! Nog meer goed nieuws zelfs, scholen geven dan speciaal geen huiswerk mee zodat kinderen ongestoord buiten kunnen ravotten!


Het hele jaar door spelen?


Je kan eigenlijk heel het jaar door een speelstraat aanvragen. Meer info en aanvragen kan via www.jeugd.roeselare.be/buitenspeeldag.
 

  • Jeugd