Dierendag is een dag die wereldwijd op de agenda staat als een moment waarop dieren extra aandacht krijgen. Met het vieren van deze dag wil men mensen laten weten dat dieren rechten hebben en dat zij beschermd moeten worden.

Ook het dierenasiel regio Roeselare draagt, in opdracht van de stad, hier zijn steentje aan bij.

Het dierenasiel Roeselare biedt opvang voor zowel verloren gelopen dieren als huisdieren afgestaan door hun baasjes.

Het dierenasiel Roeselare

In 2015 heeft het dierenasiel Roeselare 325 honden en 328 katten opgevangen. Voor de huisdieren, afgestaan door hun baasje, slaagt het dierenasiel er goed in om voor hen een nieuwe thuis te vinden. Een kleine 300 honden en net zoveel katten hebben in hetzelfde jaar een eigen baasje of een nieuw nest gevonden. Daarnaast is er ook ondersteuning in het zwerfkattenbeleid van de stad Roeselare.

Het dierenasiel regio Roeselare wordt uitgebaat door VZW Buurt&Co, een tewerkstellingsinitiatief in het kader van lokale diensteneconomie (sociale economie). Ook werkervaring werkzoekenden, cliënten OCMW, schoolstages, arbeidszorgmedewerkers en de vele vrijwilligers dragen hun steentje bij tot het dierenwelzijn.

Ook vandaag zetten wij hen in de kijker voor hun inzet!

Een comfortabele plek voor medewerkers en bezoekers

De visie van het dierenasiel Roeselare steunt op 3 pijlers mens, dier & zorg. Om zowel zorg te kunnen dragen voor de dieren als de mensen die bij ons tewerkgesteld worden, stage volgen of vrijwillig bij ons een handje helpen werd eind september een nieuwe personeelsruimte geplaatst.

Er is een onthaalruimte ingericht waar mensen die een dier willen adopteren op een rustige en comfortabele manier te woord gestaan worden.

Daarnaast is er ook een ruimte waar de medewerker even tot rust kan komen tijdens zijn/haar pauze of waar er een overleg kan plaatsvinden.

Praktisch

 • Dierenasiel regio Roeselare, Oude Stadenstraat 4,
 • Roeselareinfo@hetblauwekruisroeselare.be,
 • 0471 35 9593
 • Verantwoordelijke: Denys Brecht
 • Openingsuren
  - Maandag: op afspraak namiddag (13 u.-16 u.)
  - Dinsdag: gesloten
  - Woensdag: 10 u. -17 u.
  - Donderdag: op afspraak voormiddag (9 u. – 11.30 u.)
  - Vrijdag: 10 u. - 17 u.
  - Zaterdag: 9 u. - 11.30 u.
  - Zon- en feestdagen: gesloten
 • Meer info: www.hetblauwekruisroeselare.be