De vernieuwde Westlaan blijkt het -na de vernieuwingswerken- weer volop te floreren. Met FietsXL en Intraligne kwamen er zelfs twe handelszaken bij. Redenen genoeg voor de 30 handelaars uit de Westlaan en de Noordlaan om op zondag 13 oktober hun deuren open te zetten tijdens de Westlaanpromenade. Binnenkort komen er nog drie nieuwe handelszaken bij in de nieuwbouw met de Motestraat & immokantoor Hectaar ter hoogte van de ieperstraat.

Tijdens deze opendeur op 13 oktober zijn een 30-tal winkels open op zondag. Daarnaast valt er ook nog heel veel te beleven: Van oude ambachten tot een kunstenmarkt; van muziekgroepen tot een ballonwedstrijd. Zeker de moeite waard om even langs te lopen.

Met een heraangelegde Westlaan krijgt de straat en het evenement ook een nieuw elan.

We citeren even uit een artikel uit 'Het Nieuwsblad':

'Dat de Westlaan een dode straat zou worden, zoals een zaakvoerder vroeger verkondigde, kunnen we zeker tegenspreken', zegt Stijn Couvreur van Gerjo zeefdruk en mede-organisator van de Westlaanpromenade. ' 'In korte tijd kwamen er twee zaken bij. Enkele bestaande bedrijven hebben hun zaak een facelift gegeven: zoiets doe je maar als je gelooft in je zaak en de locatie ervan. In de nabije toekomst kunnen we nog een paar nieuwe zaken verwelkomen. Op de hoek van de Ieperstraat komen de burelen van immobiliën Hectaar. Iets verder op de hoek van de Molenstraat komen ook drie nieuwe zaken. Twee van de drie winkelpanden zijn al verhuurd.'

Ook Bart Cappan van de nieuwe fietswinkel Fiets XL aan de Westlaan bevestigt in hetzelfde artikel ook het nieuwe elan in de straat.

'Met de heraanleg is de Westlaan een echte laan geworden met de nodige uitstraling. Voor onze zaak is de ligging perfect: we zitten vlakbij een draaipunt en er is parking voor de deur. We zijn heel tevreden over de start van de zaak aan de Westlaan. Voor ons kan het niet beter. Er is ook heel wat passage.'

Stempel-spaaractie

Wie bij vier verschillende winkeliers een stempel verzamelt maakt zelfs kans om een ballonvaart te winnen.

Gratis dubbeldekbus

Een gratis dubbeldekbus pendelt de hele dag tussen alle deelnemende handelszaken.

Rommelmarkt

Nieuw is de rommelmarkt die de bewoners organiseren op de parking van het Aldi-warenhuis. Op deze manier zijn ook de omliggende bewoners optimaal betrokken bij de Westlaanpromenade.