Op zaterdag 21 september kan je vanaf 14 uur gratis meegenieten van de "De Tuin der Lusten": een evenement van de Spil samen met een sociaal-artistiek parcours met steun van Stad Roeselare en EU Culture. Het Sint-Sebastiaanspark, ook wel gekend als het 'geitepark', wordt voor één dag omgetoverd tot een paradijs. Er is lekkers, verbazing, wellust, goesting en vanalles te beleven.

Speciaal in opdracht van het Europees project Articulate werkten Les 3Points Du Suspenion (F), The Strangelings (UK) en Bolwerk (B) een multisensorisch ‘Looking for Paradise’ parcours uit. De Bangelijke Sprookjesmolen van FroeFroe, de bOOMfanfare, een dansvoorstelling op het water van Studio Eclipse,... zijn nog maar een paar van de professionele compagnies die aanwezig zullen zijn.

Daarnaast zorgen Roeselaarse organisaties voor de hapjes en drankjes. Zo is er een theehuis van Elim, de Oxfam barbus, een cocktailbar van Barlaban,...

En het sociaal-artistieke luik met o.a. het Draadpoppentheater, Onze Kinderen, t'Hope, vzw De Wekker, De Kringwinkel, Den Engel,... zorgt voor nog veel meer animatie in het park: naaiateliers, een eigen gemaakt terras, creaturen van Bosch, grime, ...

Programma

Na Viva Venez!a ’12 werkten diverse partners uit de culturele en sociale sector maandenlang aan het kunstenparcours, geïnspireerd op het schilderij ‘Tuin der Lusten’ van Hiëronymus Bosch. De Spil werkt twee jaar samen met festival Deventer op Stelten (NL), Seachange Arts (UK) en Centre National des Arts de la Rue Niort (F) aan het Europees project ‘Articulate’. De Tuin der Lusten is het startschot.

Klik hier voor het volledige programma