De aanleg van een nieuw busstation en een ondergrondse parking op de hoek van de Ardooise- en de Beversesteenweg beïnvloedt onvermijdelijk de verkeerscirculatie in de buurt. Zo moesten de inwoners van de Krottegemwijk al een tijdje omlopen als zij van en naar het stadscentrum willen wandelen. Enkele dagen geleden kwam daar verandering in.

Viaduct Ardooisesteenweg heropend

Vrijdagavond 19 juli werd het viaduct van de Ardooisesteenweg terug geopend voor voetgangers en fietsers. Zij kunnen dan opnieuw vlot tussen de Krottegem- en centrumwijken wandelen. Ook de Jules Lagaelaan werd vanaf die avond tussen O.L.Vrouwe- en Steenhouwersstraat opnieuw toegankelijk voor auto’s. Ook al kan de topasfaltlaag daar pas op woensdag 7 augustus worden aangebracht, tijdens het bouwverlof al is dat wegdeel terug geopend. En is de oude verkeerscirculatie in Steenhouwers- en Sint-Hubrechtsstraat hersteld.

Beversesteenweg een laatste keer kort afgesloten

Kort na het bouwverlof – in de nog steeds rustiger vakantiemaand augustus dus – wordt de laatste hand gelegd aan het vernieuwde stuk van de Beversesteenweg en de Sint-Amandsstraat. Op donderdag 22 augustus wordt de topasfaltlaag er aangelegd. En op vrijdag 23 augustus wordt op de toplaag de belijning geschilderd.

Daarvoor moet de Beversesteenweg tussen de Ardooisesteenweg en de Mariastraat en de Sint-Amandsstraat tussen de Beversesteenweg en het Stationsplein onvermijdelijk worden afgesloten voor autoverkeer. Voor een laatste keer weliswaar. Daarna is deze belangrijke in- en uitvalsweg van en naar het stadscentrum geheel vernieuwd.
Automobilisten die vanuit Ardooie en Beveren langs daar het stadscentrum willen in- en uitrijden zullen die dagen via de kleine stadsring (Mandellaan en Leopold III-laan) worden geleid.

Verder dit najaar

Op maandag 30 september wordt het nieuwe busstation op de hoek van de Ardooise- en de Beversesteenweg in gebruik genomen. Omdat de bussen dan niet langer halt houden op de hoek van de Stationsdreef en de Sint-Amandssstraat kan vanaf dan dat belangrijke kruispunt worden heraangelegd. Dat wordt het slotstuk in de
heraanleg van de wegen die grenzen aan de stationssite.

Voor die tijd nog – in de loop van de maand september dus – wordt het laatste deel van de kortparkeerzone op het eind van de Gasstraat aangelegd. Op die parking zullen dan 41 auto’s kort kunnen parkeren voor een snelle boodschap in de buurt. Wie langer wil parkeren, kan nog steeds in de Gasstraat terecht. En vanaf volgend voorjaar
ook in de ondergrondse parking die plaats zal bieden aan 550 auto’s.