De vrieskou laat zich ook in Roeselare voelen. Nachtopvang voor dak- en thuislozen De Noorderbrug in de Noordlaan draait op volle toeren.

We hebben plaats voor tien personen per nacht. In uitzonderlijke omstandigheden, zoals nu, kan die capaciteit uitgebreid worden tot dertien plaatsen. De nachtopvang zit bijna altijd vol”, zegt OCMW-voorzitter Bart Wenes (CD&V).

“Gelukkig geeft dat geen problemen. Het is niet zo dat we al mensen hebben moeten wegsturen. Mocht dat toch het geval zijn, dan zoeken de maatschappelijk werkers een oplossing, zodat niemand op straat moet overnachten.”

Daklozen kunnen zich om 19 uur aanmelden en moeten het gebouw om 8 uur weer verlaten. Dat betekent dat ze overdag wel in de vrieskou terechtkomen.

“Daar hebben we een oplossing voor gezocht. Gedurende de winterperiode kunnen ze overdag terecht bij VOC Opstap aan het station.”

“Deze week zijn er nog twee lokalen voor hen opengegaan, namelijk T'Hope vzw in de Gitsestraat en Inloophuis Kom-Af op site Noord. Na deze week bekijken we of er eventueel verlenging nodig is