Op zondag 29 mei is het de "Dag van het park"In Roeselare genieten van een traditionele zondag in het park? Tijdens The Green Line gebeurt dit net iets op een andere manier. Jong en minder jong kan er zijn hart ophalen op een actieve manier. Neem gratis deel aan de plantenruilbeurs, de workshops raamboerderij maken en Solar Flowers van Alexandre Dang en deel in de ambiance.

Kom meegenieten van tal van activiteiten op het De Coninckplein in Rroeselare. Op het Sint-Amandsplein dus, zoals het in de volksmond wordt genoemd.

 • van 14 tot 17u – workshop raamboerderije maken – De Coninckplein

  Je wilt ontdekken of er wat landbouwerbloed door jouw aderen stroomt, maar je mist het lapje grond? Geen nood, wij leren jou hoe je een raamboerderij ineen knutselt en je plukt elke dag je verse groenten en kruiden. Deelname: gratis. Breng wel een 15-tal lege petflessen mee.

 • van 14u tot 17u – Plantenruilbeurs – De Coninckplein

  Je hebt moestuinplantjes op overschot, of je wilt wel een nieuwe groene kamervriend in huis halen, Dan is een plantenruilbeurs de plek waar je moet zijn. Wij plaatsen de tafels en jij komt er jouw groene ruilwaar presenteren.

 • van 14u tot 17u – workshop Solar flowers

  Tijdens The Green Line bouwen we met jonge en minder jonge mede-kunstenaars samen aan het kunstwerk ‘Dancing Flowers’ van kunstenaar Alexandre Dang. Je knutselt tijdens deze workshop kleine kunstzinnige bloemen ineen die bewegen op zonne-energie.

 • van 14u tot 17u – ambiance op het De Concinckplein

  Een Dag van het Park is ook een beetje feesten. Wij zorgen alvast voor de ingrediënten. Componeer een eigen stukje muziek op Les instrument géants, vuur jouw paard aan op de Lancelot-paardenmolen, terwijl Florofoon jouw vanuit de hoogte komt begroeten.