CD&V Roeselare wenst alle leden, leiders & leidsters op vrijdag 18 oktober een plezante Dag van de Jeugdbeweging. Veel van onze mandatarissen hebben jarenlang zelf ervaren hoe leuk, leerrijk en verrijkend de jeugdbeweging is. Ze houden er veel goede herinneringen aan over. Op de dag van de Jeugdbeweging staat de jeugd centraal: ook in Roeselare.
Klik hier om foto's van het ochtendelijk feest met Studio Brussel op het Polenplein te bekijjen.  

Onze felicitaties aan alle actievelingen in de talrijke jeugdbewegingen
. Onze CD&V-mandatarissen grasduinden in hun jeugdig verleden & laten ons meekijken naar hun favoriete jeugdbewegingsfoto.


Onze CD&V-mandatarissen grasduinden in hun jeugdig verleden & laten ons meegenieten van hun favoriete jeugdbewegingsfoto.Ik zat in Chiro Sint-Michiel, in de Egelantier (kleinere jeugdgroep op speelpleinwerking), ging ook veel mee op kamp met CM en was op oudere leeftijd monitrice op het speelplein en bij CM (het huidige Kazou). Mijn voormalige Chiro-vriendinnen Kristien Lamsens, Marianne Vanwalleghem en Lieve Biesbroeck zie ik nog vrij regelmatig (ook op de foto).

Ik ben en blijf een scout in hart en nieren. Eens scout, altijd scout!

Ik was eerst als  “verkenner” lid van de Roeselaarse Scoutsgroep. Een late roeping, want tevoren was ik KSA-er, veel evidenter als je in het Klein Seminarie college loopt en waartoe je door de proost ”werd uitgenodigd”. Een late roeping dus, wat echter uitmondde in een periode van meer dan tien jaar , waarin ik in leiding stond van o.m. jongverkenners over groepsleiding tot gouwleiding. Ik leerde er ook mijn vrouw, Anne kennen, die ook leidster was bij de meisjesgidsen.

Toen we achttien waren trokken we al met rugzak en al  in autostop naar Spanje. We stonden in uniform te liften in de Meensesteenweg en er stopte een Roeselaarnaar, die ons vroeg waar we heen moesten. Prompt kwam het antwoord van mijn campagnon: “richting Barcelona”. De eerste stop was Beitem

Onze algemeen CD&V-Voorzitter Wouter Beke houdt ook de beste herinneringen over aan zijn tijd bij de jeugdbeweging! Hij sluit zich graag aan de felicitaties aan alle Roeselaarse jeugdbewegingen!Ik ben lid geweest van Chiro Roehha (Heilig Hartparochie) Leuke anecdote? "Daarin wil ik de fantasie van de lezer vrij laten inzake: het (proberen) omzeilen  van de “only for boys-gedachte”  toendertijd…". 

Dirk Lievens als voorzitter van de jeugdraad in 1980 was ik ook voorzitter van SORAKS . We hadden ons lokaal eerst in de Jongerenkerk, later in de Oude Kazerne.

Klaas: Ik was lid van Chiro Roehha & beleefde door leuke tijden met een bende maten.

 

Ik ben als 5 jarige bij de Kroonwacht begonnen en later is dit overgegaan naar de Roodkapje. Dit alles ging door in de St. Amand school waar nu het Provincie Huis gelegen is .