CD&V Roeselare zette vanmiddag de Roeselaarse mama's letterlijk én figuurlijk in de bloemetjes.  Op de grote Markt deelden mandatarissen & bestuursleden een mooi potje bloemetjes aan de moeders die er passeerden.  Om hen een fijne & fantastische Moederdag te wensen.

Extra aandacht voor de kinderopvang

Veel vrouwen met kinderen hebben een druk bestaan. Moeders zijn vaak de spil van het gezin en werkende mama’s moeten veel regelen en organiseren om alles goed draaiende te kunnen houden. Vanuit het beleid doet men reeds veel inspanningen om ouders te ondersteunen in de zoektocht naar kinderopvang.

Het aanbod is voldoende groot wat de voorschoolse opvang betreft. Veel moeilijker wordt het voor ouders om opvang te vinden tijdens vakantieperiodes of wanneer hun kind ziek is.

Roeselare heeft een ruim en gevarieerd vakantieaanbod voor schoolgaande kinderen, maar het is niet zo evident voor ouders van jonge niet-schoolgaande kinderen om een aangepaste oplossing te vinden tijdens vakantie- of ziekteperiodes.
 
Ervaren jullie problemen op dit vlak? Hebben jullie suggesties? Laat het ons gerust weten. Door jullie inbreng kunnen we samen zoeken naar gerichte oplossingen.

Heb je een vraag? Klik hier & stel ze aan gemeenteraadslid Ria Vanzieleghem.

<