Op vrijdag 1 september is het weer zover: ook in Roeselare openen de scholen terug de poorten. Een nieuw schooljaar wenkt met nieuwe juffen of meesters & het terugzien van bekende & nog niet bekende schoolvriendjes of vriendinnetjes.

In aanloop van deze schoolstart investeerde het stadsbestuur van Roeselare deze zomer 130.000 euro in meer veilige schoolomgevingen. Iedereen lijkt klaar voor de nieuwe start. CD&V Roeselare wenst alle kinderen, studenten, ouders , leraars, leraressen & directies een goede én vooral veilige schoolstart!

 

Burgemeester Kris Declercq: "De eerste schooldag blijft iets bijzonders: voor de kleinsten een eerste kennismaking met de school, voor anderen een doorstart. De ene begint al enthousiaster dan de andere. Het is niet anders voor de leraar en voor de ouders. Allen willen we het beste, terwijl we soms erg onzeker zijn over hoe het nu wel moet.

Een zaak is alvast duidelijk: op en van de school moeten de kinderen veilig de weg opkunnen. We hebben deze zomer diverse werken aan scholen uitgevoerd. Daar willen we verder mee gaan. We maken er een prioriteit van. Succes allemaal in het nieuwe schooljaar".

Schepen Griet Coppé is tevreden dat de werken in de schoolomgevingen net op tijd klaar zijn : In Roeselare legden arbeiders deze week de laatste hand aan een nieuwe schoolomgeving voor de Vikingschool  in de Groenestraat. De schoolpoort is verlegd van de Vikingstraat naar de Groenestraat. Deze week werd de laatste hand gelegd aan een nieuwe zoen- en vroemzone in de Groenestraat. De stad investeerde de voorbije zomervakantie 130 000 euro voor drie nieuwe schoolomgevingen.

Griet Coppé: "Ook het fietspad langs de Krommebeek in Roeselare, tussen de Beverseaardeweg en Jonkerstraat, kreeg een facelift. De asfaltlaag, opgestoken door boonwortels, werd verwijderd en een nieuwe toplaag ligt klaar om fietsend Beveren naar de Roeselaarse scholen of het werk te brengen."

 Bekijk aan onderstaande reportage van WTV met o.m. Griet Coppé aan het woord.