Sinds vanmorgen is de Brugsesteenweg tussen Noordlaan en Noordstraat weer open voor verkeer in beide richtingen. Gisteren werd nog met man en macht gewerkt om de toplaag in de eerste schooldagen klaar te krijgen.

Schepen van mobiliteit Griet Coppé: "We zijn bijzonder tevreden dat de werken binnen de voorziene tijd zijn afgewerkt. Deze belangrijke toegangsweg naar het centrum van Roeselare is sinds deze morgen terug open".

"Goed nieuws voor de scholieren, maar zeker ook voor de lokale handelaars. Ook de campus van het Stedelijk ziekenhuis (AZ Delta) is weer normaal toegankelijk".

Tijdens deze werken werd de volledige riolering vernieuwd  zodat het huisafvalwater nu gescheiden wordt van het 'hemelwater' (regenwater). Ook het wegdek, parkeerstroken & voetpaden werden vernieuwd.
 
De komende dagen wordt er nog afgewerkt, zoals inwassen van voetpaden en parkeerstroken, enkele markeringen en opruiming van de materialen; maar dat brengt nauwelijks nog verkeershinder met zich mee. In het najaar worden er nog bomen aangeplant in de plantvakken.

Komende zondag (6 september) volgt de officiële openstelling.  De bewoners uit de werfzone zijn dan hartelijk welkom voor een ontbijt als bedanking voor hun geduld tijdens werken.