Op zondag 1 december organiseert de Stad Roeselare een grote boomplantactie in het Krommebeekbos. Samen met het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), Natuurpunt, Meer Bomen in Roeselare, JNM, Huis van het Kind en de Gezinsbond wordt er 2,5 hectare nieuw bos aangeplant. Het bos komt er o.m. ter ere van alle kleine Roeselarenaartjes die er bijgekomen zijn in 2018-2019 en voor hen heeft de stad nog ’n leuke verrassing in petto!

Roeselare, een stad van bomen en bossen

Roeselare wil een stad zijn van bomen en bossen! Ze zuiveren de lucht, je kan er spelenen ravotten of net gewoon even genieten van de rust ... Bomen: je wordt er simpelweggelukkig van!

Het Krommebeekbos is als stadsrandbos een van de laatste mogelijkheden om dicht bij de stad nog veel nieuw bos te planten. Enorm belangrijk dus voor de toekomst #VANRSL!

In het voorjaar van 2015 werd er al 3,76 ha aangeplant, in 2017 kwam er 3,5 ha bij. Dit jaar komt daar nog eens 3,5 hectare nieuw bos bij! Het grootste deel daarvan zal worden aangeplant tijdens de boomplantactie, de rest wordt later dit jaar aangeplant door het Agentschap voor Natuur en Bos.

In totaal worden er dit jaar ruim 9.000 bomen aangeplant, waaronder eiken, tamme kastanje, boskersen, kardinaalsmuts en zo meer. In de toekomst moet het Krommebeekbos een 35 ha groot natuurparadijs worden met fietsdoorsteken en wandelpaden.

Voor elk kindje een boompje!

Een specifieke uitnodiging voor de boomplantactie vertrok naar alle Roeselaarse gezinnen bij wie er in 2018 en 2019 een kindje geboren werd. Die kindjes groeien en bloeien en maken zo onze stad een pak levendiger. Samen met hen willen we Roeselare nog een pak groener maken ook. Door samen het geboortebos aan te planten, maar ook door elk kindje een boompje mee te geven om thuis te planten!

  • Leefmilieu & natuur