Hierbij nodigen we u van harte uit op de boekvoorstelling van "De waarde van de waarheid". De auteur is Lennert Dierickx, iemand van Roeselaarse bodem. Lennert is één van onze JONGCD&V jongeren en is daarnaast actief als bestuurs- en bureaulid van CD&V Roeselare. In bijlage vindt u de uitnodiging met alle info.

 

Over de voorstelling:

De voorstelling vindt plaats op zondag 3 juli om 10u30 in het CD&V huis te Roeselare (Sint-Jorisstraat 1). Bij het gebouw is een kleine parking voorzien. Daarnaast is er op wandelafstand een parking te vinden in de Beversesteenweg.

Omdat verschillende stemmen leiden tot verscheidene inzichten heeft Lennert 2 partijgenoten uitgenodigd om de voorstelling mee vorm te geven. Burgemeester Luc Martens zal de voorstelling inleiden. Vanuit zijn eigen ervaring en lange staat van dienst zal hij een beeld schetsen van de christendemocratische ideologie en de jongeren in onze partij en stad. De nabeschouwing wordt verzorgd door senator en professor Rik Torfs. Prof. Torfs staat bij het grote publiek wellicht gekend als professor kerkelijk recht of als jurylid van "De slimste mens ter wereld". In zijn politiek werk was hij de voorbije maanden actief in de commissie voor ideologische herbronning binnen CD&V. In dat opzicht zal de heer Torfs het verhaal van "De waarde van de waarheid" kaderen binnen de vernieuwde visie.

Na de voorstelling is een kleine receptie voorzien. Alsook bestaat de mogelijkheid tot aankoop van het boek aan de lanceerprijs van € 15.

 

Over het boek:

Het voorbije jaar stond de christendemocratie als ideologie in vele Europese landen onder druk. Daarnaast daverde het instituut kerk op haar grondvesten door de ontdekking van vaak choquerende pedofiliezaken. In deze periode leek de christendemocratie zichzelf niet meer te kunnen profileren, de nood aan herbronning drong zich op. Vertrekkend vanuit een analyse van de encycliek Rerum Novarum (1891) wordt de christendemocratie in het boek door een moderne en jeugdige bril bekeken. Hierbij staat de rol van het christendom binnen de christendemocratie centraal.

 

Voor meer info kunt u terecht op http://ldierickx.wordpress.com.

 

 

Met vriendelijke groeten

 

 

Bart Cappoen, voorzitter JongCD&V-Roeselare

Evelien Cneut, Luc Stragier, ondervoorzitters

Chris Vermote, secretaris

Carine Lefevere, voorzitter CD&V-Roeselare