Van vrijdag 23 t.e.m. 27 juni is Roeselare volledig in de ban van de "Batjes 2017" , dé koopjesdagen van onze stad & de hele regio.

De Batjes vinden plaats van vrijdag 23 juni tot en met maandag 26 juni. Er zijn tal van optredens in de verschillende centrumstraten.  Op dinsdag 27 juni zijn de mensen welkom voor een ‘après-Batjesfeest’. Dan is er voor het derde jaar op rij Roesel­swing voor de senioren. Dit jaar staan Bart Kaëll, Steve Tielens en de Bal Mobiel van het Willy & Walter Wondere Wereldorkest op de affiche.

“De Batjes bestaan 85 jaar, dat is een marmeren jubileum. Marmer, sterk dus en niet kapot te krijgen”, zegt burgemeester Kris Declercq .  Op vrijdag zijn de winkels open tot 21 uur. De kruiken voor 't Vat van Rodenbach staan al klaar. Ook de reuzen zijn vrijdag bij het vat op het appel. Komende vrijdag krijgt "Reusselaere" zijn eerste erelid. Niemand minder dan Arno Brys, die 60 jaar geleden de reuzen in 't nieuw heeft gestoken. Arno Brys was toen leraar aan de tekenacademie, ontwerper van de Rodenbachstoet in 1956 en schilder van de muurschilderingen in de Paterskerke!

  • De Batjes openen op vrijdagavond 23 juni met een gratis Vat : Brouwerij Rodenbach voorziet 3.400 liter gratis Rodenbach. Voor 10 euro drink je dit jaar weer Rodenbach tot het vat op is. Daarna volgen er optredens en om 22.30 uur sluiten de Roeselare allstars, Monsieur Mathieu, dj Tim en Nadiem Shah de eerste dag af.

  • Miss batjesprinses : Deze authentieke miss verkiezing vindt dit jaar terug plaats op de Grote Markt te Roeselare op zaterdag 24juni om 19 uur.  “Twaalf knappe finalisten dingen mee naar het kroontje”, zegt organisatrice Yana Parmentier Leman. “De show duurt tot 22 uur en wordt opgeleukt met acts van Baba Yega, Ann De Winter en Devoo Beatbox.”  
  • Op zaterdag en zondag kan je gratis rijden met de  bussen van De Lijn op Roeselaars grondgebied!
  • Parking Station : 1 euro voor 4u & 2 euro voor 8 uur in het weekend!

Dubbelklik op de plaatjes hieronder om ze vergroot te bekijken 

PROGRAMMA BATJES GROTE MARKT

De verkiezing van de Batjesprinses op de Grote Markt met optreden van Baba Yega start vanaf 19 uur

PROGRAMMA BATJES STATIONSPLEIN

Klik hier voor het volledige programma van Radio-Bingo tijdens de batjes

APRES-BATJES OP DINSDAG : ROESELSWING

PROGRAMMA BATJES OOSTSTRAAT

PROGRAMMA BATJES  ZUIDSTRAAT

PROGRAMMAMANESTRAAT - DE MUNT - SINT-AMANDSTRAAT

PROGRAMMA BATJES ARDOOISESTEENWEG


Meer info : https://www.facebook.com/deanderesteenweg/

PROGRAMMA BATJES MANESTRAAT-WALLENSTRAAT

PROGRAMMA BATJES NOORDHOF : "PLEIN PUBLIQUE"
gratis festival total

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De Batjes van Roeselare, zijn enig in hun soort, en hebben intussen navolging gekregen in verschillende naburige steden en gemeenten, zonder echter deze van Roeselare te benaderen. Misschien komt dit wel omdat Roeselare zo'n jarenlange ondervinding heeft, en er een traditie is ontstaan... maar veeleer nog omdat Roeselare een handelsstad is, een stad van "commerce" zoals men het hier zegt, maar ook een stad met een hart.

Wat betekent het woord 'Batjes' eigenlijk?


Klik hier & lees meer geschiedenis van de Roeselaarse batjes