Bart Wenes, voorzitter van de gemeenteraad, legde vandaag de eed af als lid van de West-Vlaamse provincieraad. Hij volgt er Gerda Mylle uit Izegem op die volksvertegenwoordiger werd.  CD&V Roeselare is blij dat ze op die manier een extra vertegenwoordiger krijgt in de provincieraad, waar ook Marc Vanwalleghem reeds zetelt.

Bart Wenes: " Toen ik vorig jaar voor het eerst deelnam aan de provincieraadsverkiezingen, had ik niet meteen gedacht dat ik ook echt verkozen zou worden. Maar ik wou onze stad ook een gewicht geven op de lijst. Ik behaalde vrij verrassend ruim 3.500 voorkeurstemmen: een mooie score die me vooraan bracht op de opvolgerslijst."

Na de eedaflegging van Gerda Mylle eerder deze week in de Kamer van volksvertegenwoordigers, kon Bart nu ook zijn eed afleggen in de provincieraad. Bart zal zich nu -op korte termijn- grondig inwerken om met dossierkennis onze stad te vertegenwoordigen. 

Bart Wenes zal zich vooral bezighouden met dossiers die hem nauw aan het hart liggen: onderwijs, cultuur, welzijn én sport. Bart is beroepshalve actief op de sociale dienst van de CM. In zijn vrije tijd zie je hem ook veel op de voetbalvelden.

CD&V Roeselare wenst Bart van harte proficiat & we kijken er naar uit om geregeld 'provinciaal nieuws' van hem te horen via onze website!

Klik hier voor het verslag van de eedaflegging op de website van kw