In Roeselare start er binnenkort een nieuw project van autodelen, hierbij wordt toegespitst op kwetsbare doelgroepen.

Bij het project slaan de stad Roeselare, Autopia, dienstencentrum Ten Elsberge en sociale huisvestiginsmaatschappij De Mandel de handen in elkaar voor een uniek project van autodelen.

"Er bestaan al heel wat manieren van autodelen, maar daarbij vallen de kwetsbare groepen vaak uit de boot", vertelt Geert Depondt, OCMW-voorzitter. "We willen iedereen de kans bieden om aan autodelen te doen en zijn blij dat we als stad de primeur krijgen van een nieuwe project waarbij het autodelen toegankelijk wordt voor alle mensen, ongeacht inkomensniveau, afkomst of werksituatie."

Daarbij wordt toegespitst op een bepaalde buurt, in dit geval de buurt in een perimeter van 1,5 kilometer van dienstencentrum Ten Elsberge, daar zal het beheer van de auto plaatsvinden. Er werd bewust voor deze buurt gekozen omdat er heel wat kwetsbare mensen wonen. Later kan dit project eventueel uitgebreid worden naar nadere buurten.

Iedereen binnen deze perimeter kan de auto reserveren. Er is een standaard tarief met een waarborg van 75 euro, 30 cent per kilometer en 1 euro per uur. Voor de minder begunstigden is er nog een tweede, goedkoper, tarief. Reserveren kan bij Ten Elsberge, zowel online als via de telefoon.

Op die manier gebruik je de auto enkel maar als je die nodig hebt en betaal je er anders geen kosten voor.

Er zijn twee infomomenten over het concept op 19 juni om 14 en 19 uur in Ten Elsberge. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.